Last news in Fakti

16 Юни, 2022 18:23 1 270 3

Ferrari ще ограничи автономните системи на колите си, за да запази емоцията

  • ferrari-
  • автономност-
  • автопилот

Италианците не смятат да надвишават Ниво 2 

Ferrari ще ограничи автономните системи на колите си, за да запази емоцията - 1

На пазара останаха едва няколко автомобилни производителя, които не се „поддадоха“ на електрификацията и новите технологии или поне към момента. Един от тези производители е Ferrari, които смятат да запазят това и в бъдеще или поне що се отнася до новите технологии и автономните системи за шофиране. От компанията обявиха, че ще ограничат системите за подпомагане на водачите що се отнася до автономното шофиране.

Ferrari ще ограничи автономните системи на колите си, за да запази емоцията

В изявление на италианската марка стана ясно, че от компанията не смятат да оборудват своите автомобили със системи над Ниво 2 или Ниво 2+, за да запазят емоцията от шофирането. Това решение е в напълно противоположна посока от това на повечето автомобилни производители, които се стремят да автоматизират максимално своите автомобили.

Ferrari ще ограничи автономните системи на колите си, за да запази емоцията

При следващото Ниво 3 на автономност, автомобилите могат сами да шофират в определени участъци, а водачът може да гледа филми, да отговаря на имейли и други подобни задължения, докато стои зад волана на самоуправляващата се кола. Към момента единствено Mercedes предлага подобна система в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен На Ферари

    13 1 Отговор
    Това само кончетата го могат Казват Не на модата и създават своя!!!! И така десетки години вече!!!!!
  • 2 Гост

    12 1 Отговор
    Не съм фен на Ферари, но адмирации за решението! Трябва да има тръпка от шофирането. Това което написах ще го разберат само карачите!
  • 3 Гошо

    5 0 Отговор
    "автомобилите могат сами да шофират в определени участъци, а водачът може да гледа филми, да отговаря на имейли и други подобни задължения"
    А да нема нужда "водача" да гледа филми докато колата се "води"