Отидете към основна версия

2 810 11

Renault отбеляза юбилея на емблематичния модел R5 със стилен рестомод

  • renault-
  • r5-
  • рестмод

Легендарният хечбек R5 получи уникална доработка Diamant в чест на своята 50-та годишнина

Дебютирал през 1972 г., Renault 5 се превръща в един от най-популярните автомобили в историята. За 24 години производство са произведени цели 5.5 милиона коли. За да отпразнува 50-годишнината на малкия хечбек, френската компания се обедини с дизайнера Пиер Гоналон, за да създаде уникален рестомод, наречен Diamant.

Електрическата кола е боядисана с уникална трислойна боя със златни пигменти върху розова основа, върху която е нанесен матов лак. Фаровете и задните светлини са направени да изглеждат като скъпоценни камъни.

Салонът също е променен. Интериорът вече използва скъпи материали, а воланът, създаден от рециклиран мрамор и въглеродни влакна, прилича на геврек. Предният панел е изработен от конски косми, бронз и злато.

Пред водача има три малки циферблата, които показват данни за скоростта, заряда на батерията и часа на деня, докато навигацията и мултимедийната система могат да се показват на екрана на смартфона на собственика. Между другото, колата има тристепенна секвенциална скоростна кутия.

Технически подробности не са предоставени. Известно е само, че Renault 5 Diamant е получил електрически мотор, разположен на мястото на двигателя с вътрешно горене. Батерията изглежда е разположена на мястото на резервоара. Предвижда се този рестмод да бъде показан поне на още няколко презентации, след което ще бъде продаден на търг.

Припомняме, че новото поколение Renault 5 ще дебютира съвсем скоро, а наш екип ще е на мястото на събитието за първите динамични тестове на модела. Освен това електрическото Renault 5 определено ще получи версия от Alpine . Този автомобил ще бъде оборудван с нов аеродинамичен бодикит и по-мощен двигател с 215 к.с.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини