Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 11:33 4 747 4

Ретро колата Renault 4 се превърна в мини-хотел на колела

  • renault-
  • хотел-
  • 4

Следвайки модата, преработеното Renault 4L преминава и на ток

Ретро колата Renault  4 се превърна в мини-хотел на колела - 1

За да отпразнува 60-ата годишнина на Renault 4, Режията си партнира с интериорния дизайнер Матийо Леанър, за да създаде концепцията за апартамент N°4, оформена като малка хотелска стая. Цялата задна част на автомобила е изработена от поликарбонат, оригиналният двигател е заменен с електрически силов тракт, а на покрива са монтирани прозрачни слънчеви панели.

Субкомпактното Renault 4L (1961–1994) е един от най-успешните модели на френската марка. Малкият автомобил е произвеждан в 28 страни, а тиражът му надхвърля осем милиона копия. както вече споменахме, за да отпразнува 60-годишнината на "четворката", Renault ползва помощ от дизайнера Матийо Лианър, който по свой характерен начин „обедини света на автомобилите и съвременната архитектура“.

Ретро колата Renault  4 се превърна в мини-хотел на колела

Следвайки модата, Renault 4L преминава на ток. Задната част на каросерията, заедно с задната врата, са превърнати в панорамен прозорец с поликарбонатно „стъкло“. И за да има още повече светлина в колата, вместо стандартен покрив са монтирани прозрачни слънчеви панели, захранващи батерията когато колата е паркирана. Решетката на радиатора е заменена с лист от полиран алуминий, а каросерията е боядисана с трислойна цветова схема, подобна на цимент, придавайки на автомобила вид на сграда.

За интериора на концепцията са използвани жълт рипс и шенилна оребрена тъкан. Подът на багажника е покрит с текстил, изтъкан от растителни влакна. В купето има и прибираща се дървена степенка с надпис Suite № 4. Всички тези материали, като оригиналното Renault 4L, с гордост носят етикета Made In France и се произвеждат предимно от парижки производители на мебели.

Ретро колата Renault  4 се превърна в мини-хотел на колела


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 447

    8 2 Отговор
    Страхотен аквариум!!! Дано да са го уплътнили добре, за да не останат на сухо рибките!
  • 2 Дървено желязо

    6 6 Отговор
    Подобни "проекти" отразяват в цяло мисловната импотентност на тези които ги осъществяват ! Жалко е, ако наистина има хора които си мислят, че това е нещо "Аууууу !" :))

    Коментиран от #4

  • 3 ibs

    5 2 Отговор
    Това повече прилича на катафалка и защо занимавате хората с глупостите си. Ако няма какво да пишете ..... ми фалирайте.
  • 4 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дървено желязо":

    Към коментар 2 и 3. Вие сте въплащение на българската народопсихология. Може спокойно да се наречете истинските съвременни българи.