Отидете към основна версия

4 302 11

Rivian също започна да уволнява скоростно

  • rivian-
  • rivian r1t-
  • tesla-
  • работни места-
  • служители

Около 700 служители на компанията ще се сбогуват с работните си места

Наскоро Илон Мъск отново попадна в обектива на световните медии след като сподели за плановете си за масово уволняване на служители от различни заводи на марката в целия свят. Милиардерът бе критикуван, а голяма част от служителите които напуснаха компанията намериха нови работни места при основни конкуренти.

Един от тези конкуренти бе Rivian, където служителите можеха да продължат на подобни позиции в подобна сфера на работа. Сега, обаче, американският производител на електрически автомобили последва примера на Tesla и обяви, че 700 служители са загубили своите работни места в скорошно „разчистване“. Новината бе потвърдена от изпълнителният директор на компанията, който сподели и причините за това.

„Ние направихме някои промени покрай Rivian, включително приоритизиране на различни програми (и спиране на други), стопирайки определени програми, които не са свързани с производството и правейки сериозни усилия, за да намалим разходите за материали и производство.“. Съкращаването на работните места е свързано с намаляването на разходите, като от Rivian го определят като начин за израстване в настоящите условия.

Към момента в офисите на компанията във Великобритания и САЩ работят около 14 хиляди служители. Това означава, че около 5% от тях ще трябва да си търсят нова работа. Не се съобщава дали от компанията имат подобни планове това да продължи или настоящите съкращения ще нормализират нещата.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.

Свързани новини