Last news in Fakti

15 Юли, 2022 13:15 4 287 11

Rivian също започна да уволнява скоростно

  • rivian-
  • rivian r1t-
  • tesla-
  • работни места-
  • служители

Около 700 служители на компанията ще се сбогуват с работните си места

Rivian също започна да уволнява скоростно - 1

Наскоро Илон Мъск отново попадна в обектива на световните медии след като сподели за плановете си за масово уволняване на служители от различни заводи на марката в целия свят. Милиардерът бе критикуван, а голяма част от служителите които напуснаха компанията намериха нови работни места при основни конкуренти.

Rivian също започна да уволнява скоростно

Един от тези конкуренти бе Rivian, където служителите можеха да продължат на подобни позиции в подобна сфера на работа. Сега, обаче, американският производител на електрически автомобили последва примера на Tesla и обяви, че 700 служители са загубили своите работни места в скорошно „разчистване“. Новината бе потвърдена от изпълнителният директор на компанията, който сподели и причините за това.

Rivian също започна да уволнява скоростно

„Ние направихме някои промени покрай Rivian, включително приоритизиране на различни програми (и спиране на други), стопирайки определени програми, които не са свързани с производството и правейки сериозни усилия, за да намалим разходите за материали и производство.“. Съкращаването на работните места е свързано с намаляването на разходите, като от Rivian го определят като начин за израстване в настоящите условия.

Към момента в офисите на компанията във Великобритания и САЩ работят около 14 хиляди служители. Това означава, че около 5% от тях ще трябва да си търсят нова работа. Не се съобщава дали от компанията имат подобни планове това да продължи или настоящите съкращения ще нормализират нещата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека подигравките

    7 5 Отговор
    Започнат сега. Нали се подигравахте на Тесла?

    Само че Тесла за същото време уволни 600 от своите 100 хиляди служители, а ривиан уволнява 700 от 14 хиляди.
  • 2 сектант

    15 4 Отговор
    Общото между веганите и тесларите е че задължително трябва да ти кажат нещо по темата, дори да не искаш да ги чуваш, защото ти е писнало. И двете компании могат да не уволняват, но човешката алчност е страхотно нещо и прави чудеса.

    Коментиран от #3, #11

  • 3 Ти да видиш?

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    А като не се интересуваш от темата защо въобще отвори статията?

    Хайде отворил си я, ама защо пишеш коментар задължително да кажеш нещо по темата, която въобще не те интересува, като очевидно и нас не ни интересува тебе какво те интересува?

    Коментиран от #4

  • 4 сектант

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ти да видиш?":

    защото съм веган и обичам тесла

    Коментиран от #9

  • 5 Живко Зурнаджиев

    2 9 Отговор
    Лека подробност Rivian е хърватска фирма която скоро придоби Bugatti с голяма помощ от Porsche разбира се .Така ,че големият въпрос е откъде автора ги изкара тези работници в Англия и САЩ като до ден днешен те имат само най-мощната ел. кола на света ,ама без нито една продадена .....

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Бай мой

    3 0 Отговор
    Тия па да не видят нещо...
  • 7 Бай мой

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Живко Зурнаджиев":

    Бъркаш Rivian и Rimac
  • 8 Бъркаш двата щата

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Живко Зурнаджиев":

    САЩ не е Хърватия, Ривиан не е Римак, а доставките на последните, започнаха този месец и вече има регистрирани по пътищата.
  • 9 Аз наистина съм

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Така! И ми е гот
  • 10 Бързо

    0 0 Отговор
    Ще премине модата и времето на електрическите автомобили. Батериите са доста не ефективни и много не екологични, въпреки масовата еко-агитация. Истинската екология ще се случи с "възобновяеми" горива - спирт и биодизел. Останалите технологии и в следващите 50 години ще си останат фантастика и маркетинг.
  • 11 бря то

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    и путин можеше да не напада Украйна ама на алчност и завист.