Отидете към основна версия

11 744 46

Как използването спирачките води до по-голям разход на гориво?

  • спирачка-
  • съвет-
  • съвети-
  • пестене на гориво-
  • разход на гориво-
  • гориво

Експерти дават съвети за това как да изминем повече километри

Снимка: Shutterstock

Едва ли за някого е тайна, че цените на горивата в момента са до небето и едва ли има някой, който да не иска да знае как да спести малко гориво, а заедно с това и малко гориво. Автомобилни експерти дават няколко съвета за това как колата ни да гори по-малко с някои прости, но ефективни трикове.

Прекомерното използване на спирачките може лесно да доведе до по-висок разход на гориво, като експерти отчитат, че по този начин изразходеното гориво да се повиши с до 60%. Агресивното и често спиране освен това влияе негативно и върху спирачките и накладките. Вместо това, шофьорите могат да използват моторната спирачка и да намалят бавно като просто сменят предавките надолу според автомобила и пътя по който шофират.

Още една техника, която може да спести до 40% гориво е така нареченият „хипермайлинг“. Тайната при нея се крие в едно просто правило, а именно по-бавното каране. Вместо със 120км/ч, може да шофирате със 100км/ч, което ще намали значително разхода на гориво, но в същото време няма да окаже значително влияние на времето за пътуване.

Експерти препоръчват и внимателното използване на педала на спирачката и газта. Те разкриват, че подходящата предавка и смяната ѝ в правилното време може също да спести гориво. Правилното налягане на гумите и изключването на климатичната система също са неща които водят до по-добра икономия. В коментарите може да споделите техники, които вие използвате, за да намалите сметката за гориво в края на месеца.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 36 гласа.

Свързани новини