Отидете към основна версия

2 544 11

Xiaomi представя автомобил следващия месец

  • xiaomi-
  • кола-
  • електрически автомобил

Технологичната компания ще покаже електрически концепт през август

Новината, че Xiaomi работи над електрически автомобил не е нова и технологичната компания не веднъж е потвърждавала това. В интернет пространството се въртяха различни слухове около автомобила под въпрос, но от Xiaomi сега са готови да сложат край на всеки един от тях. Китайската компания официално обяви, че ще представи прототип на електрическия модел още през следващия месец.

През 2021 година Xiaomi сформира своето автомобилно подразделение и инвестира над 1 милиард евро в него. В края на същата година компанията сключи договор с Beijing Economics and Technological Development Area Management Committee за производство на автомобили в техен завод. Капацитетът на завода е около 300 хиляди автомобила годишно, но от Xiaomi планират да правят двойно по-малко.

Очаква се серийното производство на Xiaomi да започне през 2024 година, като автомобилът ще бъде свързан с концепта, който трябва да видим следващия месец. Според непотвърдена информация, дизайнът на електрическия модел ще бъде направен от Shanghai HVST Automobile Design.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 32 гласа.

Свързани новини