Отидете към основна версия

2 859 11

Пожар в завода на Tesla в Германия (ВИДЕО)

  • tesla-
  • завод-
  • пожар-
  • фабрика-
  • германия-
  • берлин

Над 50 пожарникари са се справяли с огъня

Фабриката на Tesla е претърпяла голям пожар през изминалия понеделник, след като над 800 кубични метра от картон, хартия и дървени отпадъци са се запалили в североизточната част на завода. Говорител на местната пожарна обяви, че над 50 пожарникари са се борили с огъня в продължение на 5 часа след като външна зона за рециклиране на отпадъци се е подпалила от неизвестен за сега източник.

Това веднага събуди местни екозащитници, които изказаха притесненията си относно големите количества вода, която ще залее почвата след пожара. "Този инцидент се присъединява към редица инциденти, които представляват заплаха за подземните води в зоната за опазване на водата.", заяви Ману Хойер, говорител на гражданите на Грюнхайде и асоциацията Nature and Landscape Brandenburg, пред местният вестник Berliner Zeitung.

Активистите искат незабавно спиране на производството, докато тече разследване за това дали Tesla се грижи достатъчно. Гражданските инициативи отправят своите искания след посещение на място в завода в неделя, малко преди началото на пожара. Те твърдят, че въпреки продължаващото производство, не са приложени основни екологични мерки. Пожарът в завода не е първият голям инцидент. В средата на април течности замърсиха водата в района, което също прикова вниманието към фабриката.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини