Отидете към основна версия

3 786 8

Новото Volvo EX90 ще може да разпознава дишането на спящо дете

  • volvo-
  • ex90-
  • високоточен милиметров радар

Разработчиците наричат ​​системата от този тип първата в света

Volvo обяви нов асистент за своя бъдещ флагман, кросоувъра EX90. Той ще бъде оборудван с високоточен милиметров радар, който може да разпознава деца или животни, забравени на задните седалки, дори по дишането. Разработчиците наричат ​​системата от този тип първата в света.

Volvo смята и своята система за най-модерната съществуваща към момента. Радарът, който ще бъде вграден в тавана до лампите за четене, е в състояние да разпознае дори вибрации с милиметрови вълни: следователно ще открие дори спокойно спящо бебе.

В същото време, за да не се увеличава броят на напомнянията, системата ще сигнализира само в момента, в който водачът заключи колата. В този случай вратите няма да бъдат блокирани, климатикът ще остане включен и колата ще ви информира за необходимостта от проверка на интериора.

Такава система се планира да бъде инсталирана на всички Volvo EX90 по подразбиране, но само за тези страни, където е разрешено използването на честоти, на които работи радарът.

Преди това Volvo каза, че благодарение на новите технологии за оценка на околната среда и вътрешното пространство, Volvo EX90 трябва да стане най-безопасният автомобил на компанията в историята. Флагманският кросоувър ще бъде показан на 9 ноември, но се очаква актуалният XC90 и новият продукт да се продават паралелно поне известно време.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини