Отидете към основна версия

16 422 13

Сериозен проблем при iOS 16 с изтощаването на батерията

  • ios 16-
  • операционна система-
  • iphone

Поддръжката на Apple съветва клиенти, които се сблъскват с проблеми, да рестартират своите iPhone и в най-лошия случай да направят възстановяване, с надеждата да решат проблемите си

Изминаха две седмици, откакто Apple пусна iOS 16 за обществеността. Освен персонализирания заключен екран, големи промени в Съобщенията и нови функции в Карти, актуализацията също така видя справедлив дял от грешки, проблеми с производителността, изтощаване на батерията и много други.

Когато актуализирате вашия iPhone до нова версия на iOS, обикновено има временно намаляване на живота на батерията веднага след инсталирането на тази актуализация. Това е така, защото iOS прави неща във фонов режим, като преиндексиране на файлове, снимки, приложения и др. Този тип удар върху батерията на вашия iPhone е особено забележим при годишните водещи софтуерни версии на Apple, като iOS 16, защото те са толкова масивни актуализации.

Бързо търсене във всяка платформа за социални медии, включително Reddit, TikTok и Twitter , ще открие хиляди оплаквания от потребители на iPhone. Всички тези потребители казват, че животът на батерията на iPhone е намалял значително след инсталирането на iOS 16 преди две седмици. И разбира се, има редица конспиративни теории за това, че Apple целенасочено намалява живота на батерията на по-старите iPhone, за да стимулира продажбите на iPhone 14.

След големи актуализации на iOS е нормално някои потребители да съобщават за проблеми с новата актуализация, но такива доклади обикновено отшумяват в дните след пускането. Тази година нещата бяха различни, тъй като iOS 16 видя доста грешки, докладвани от потребителите почти ежедневно.

Първоначалната версия на iOS 16 беше iOS 16.0 за всички поддържани iPhone, докато iPhone 14 и iPhone 14 Pro имаха налична актуализация на iOS 16.0.1 за първия ден, която адресира някои проблеми за най-новите iPhone. Миналата седмица Apple пусна iOS 16.0.2 , който адресира трептенето на камерата на iPhone 14 Pro, досадното подканяне за копиране и поставяне и много други. Въпреки актуализациите на iOS 16.0.1 и iOS 16.0.2, потребителите продължават да се сблъскват с няколко неадресирани грешки.

В момента Apple тества iOS 16.1 с разработчици и публични бета тестери, но няма да види стартиране до октомври, вероятно заедно с iPadOS 16.1 и macOS Ventura . Поддръжката на Apple съветва клиенти, които се сблъскват с проблеми, да рестартират своите iPhone и в най-лошия случай да направят възстановяване, с надеждата да решат проблемите си.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.

Свързани новини