Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 13:24 16 381 13

Сериозен проблем при iOS 16 с изтощаването на батерията

  • ios 16-
  • операционна система-
  • iphone

Поддръжката на Apple съветва клиенти, които се сблъскват с проблеми, да рестартират своите iPhone и в най-лошия случай да направят възстановяване, с надеждата да решат проблемите си

Сериозен проблем при iOS 16 с изтощаването на батерията  - 1

Изминаха две седмици, откакто Apple пусна iOS 16 за обществеността. Освен персонализирания заключен екран, големи промени в Съобщенията и нови функции в Карти, актуализацията също така видя справедлив дял от грешки, проблеми с производителността, изтощаване на батерията и много други.

Когато актуализирате вашия iPhone до нова версия на iOS, обикновено има временно намаляване на живота на батерията веднага след инсталирането на тази актуализация. Това е така, защото iOS прави неща във фонов режим, като преиндексиране на файлове, снимки, приложения и др. Този тип удар върху батерията на вашия iPhone е особено забележим при годишните водещи софтуерни версии на Apple, като iOS 16, защото те са толкова масивни актуализации.

Сериозен проблем при iOS 16 с изтощаването на батерията

Бързо търсене във всяка платформа за социални медии, включително Reddit, TikTok и Twitter , ще открие хиляди оплаквания от потребители на iPhone. Всички тези потребители казват, че животът на батерията на iPhone е намалял значително след инсталирането на iOS 16 преди две седмици. И разбира се, има редица конспиративни теории за това, че Apple целенасочено намалява живота на батерията на по-старите iPhone, за да стимулира продажбите на iPhone 14.

След големи актуализации на iOS е нормално някои потребители да съобщават за проблеми с новата актуализация, но такива доклади обикновено отшумяват в дните след пускането. Тази година нещата бяха различни, тъй като iOS 16 видя доста грешки, докладвани от потребителите почти ежедневно.

Сериозен проблем при iOS 16 с изтощаването на батерията

Първоначалната версия на iOS 16 беше iOS 16.0 за всички поддържани iPhone, докато iPhone 14 и iPhone 14 Pro имаха налична актуализация на iOS 16.0.1 за първия ден, която адресира някои проблеми за най-новите iPhone. Миналата седмица Apple пусна iOS 16.0.2 , който адресира трептенето на камерата на iPhone 14 Pro, досадното подканяне за копиране и поставяне и много други. Въпреки актуализациите на iOS 16.0.1 и iOS 16.0.2, потребителите продължават да се сблъскват с няколко неадресирани грешки.

В момента Apple тества iOS 16.1 с разработчици и публични бета тестери, но няма да види стартиране до октомври, вероятно заедно с iPadOS 16.1 и macOS Ventura . Поддръжката на Apple съветва клиенти, които се сблъскват с проблеми, да рестартират своите iPhone и в най-лошия случай да направят възстановяване, с надеждата да решат проблемите си.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ко?

    7 1 Отговор
    Не !

    Коментиран от #9

  • 2 2237

    18 1 Отговор
    Като за тях си си е нормално
  • 3 Страхил

    3 19 Отговор
    Нищо не разбрах от статията. А защо моят Айфон няма проблеми? Авторът на статията е андроидаджия.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гуардиън

    17 1 Отговор
    За теб знаем! Ти си единствения, който е нямал проблеми и бъгове с играчките им. Батерията им е най-малкия проблем.

    Коментиран от #8

  • 7 5532 бумеранг

    18 1 Отговор
    Наречи го айфон и повече не го обиждай.
  • 8 Джон

    1 10 Отговор

    До коментар #6 от "Гуардиън":

    Какъв проблем с батерия? Не знаех хаха
  • 9 Шът бе

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ко?":

    Не е коко а яйце. Излишно скъпите играчки на апле се дънят.
  • 10 само

    14 1 Отговор
    сега и само за вас давате повече пари и получавате повече бъгави тояги
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Коко

    4 0 Отговор
    Доста се разочаровах с новия Iphone. Моя се рестартира понякога и лагва ама незнам дали е от ios16 ама би трябвало. И в много приложения има бъгове също
  • 13 андроид

    0 1 Отговор
    адроидаджиите да замълчат с тоягите си.