Last news in Fakti

10 Март, 2022 11:30 8 550 37

Новият евтин iPhone SE - абсолютно скучен (ВИДЕО)

  • iphone-
  • se-
  • характеристики-
  • цена-
  • 2022

Новият продукт на Apple ще бъде наличен за предварителна поръчка на 11 март и ще бъде пуснат в продажба на 18 март с базова цена $429

Новият евтин iPhone SE - абсолютно скучен (ВИДЕО) - 1

Анонсът на компактният смартфон, който всички чакаха толкова дълго, най-накрая се състоя, но, за съжаление, няма на какво да се радваме. Смартфонът не получи дългоочаквания външен вид, който дизайнерите предполагаха, че ще получи този смартфон, а вътрешностите останаха на нивото на iPhone 8.

Лицето на смартфона е 4.7-инчов Retina HD IPS панел с резолюция 1334x750 пиксела (326 ppi). Максималната яркост на дисплея в горната и долната част е 625 нита, а съотношението на контраста е 1400:1. Подобно на модела от 2020 година, устройството има оптичен Touch ID скенер за пръстови отпечатъци на предния панел.

Компанията също така твърди, че използва по-издръжлив протектор на екрана в сравнение с джаджата от предишното поколение. Но само толкова. Иначе, собственият ARM процесор Apple A15 Bionic с поддръжка на мобилни мрежи от пето поколение е отговорен за производителността на иновацията.

Компанията традиционно не разкрива количеството RAM и капацитета на батерията. В същото време, според дилъри на продукта, автономността на джаджата се е увеличила с два часа в сравнение с предишното поколение iPhone SE. Корпусът на смартфона е защитен от прах и вода по стандарт IP67.

На гърба на иновацията е единствената 12-мегапикселова камера (f/1.8) с поддръжка на технологии Deep Fusion, Smart HDR и Photographic Styles. Деклариран е видеозапис 4K при 60 кадъра в секунда и забавен каданс при 240 кадъра в секунда. Резолюцията на предната камера също не впечатлява - 7 мегапиксела.

Подобно на своя предшественик, новият iPhone е съвместим с 20W зарядни (50% зареждане за 30 минути) и безжични аксесоари Qi. iPhone SE (2022) в червено, черно и бяло ще бъде наличен за предварителна поръчка на 11 март и ще бъде пуснат в продажба на 18 март с базова цена $429 за 64GB модела. Версиите със 128GB и 256GB памет ще струват съответно $479 и $579.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    38 21 Отговор
    По-добре Сяоми, отколкото тази скъпотия.

    Коментиран от #11

  • 2 Драгой

    17 22 Отговор
    За Русия ще има ли бройки? За един приятел питам.

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Алтернатива кога?

    11 8 Отговор
    Чакаме аналог със същия размер, амааа нещо нема...

    Коментиран от #12, #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Генади

    27 7 Отговор

    До коментар #2 от "Драгой":

    Унас ще има ли евтино гориво, газ,ток, олио и хляб, за един приятел питам??
  • 7 Добър съвет

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "Драгой":

    Кажи на твоя приятел да си вземе нещо по-добро, че това за нищо не става!
  • 8 Просто човек

    24 10 Отговор
    Докато има кой да купува тези лана, всяка година ще се предлага едно и също с малко подобрения...ай шит
  • 9 Петран

    16 23 Отговор
    Това е най-хубавият дизайн, на Джони Айв. Това е последният дизайн, над който е работил и Срив Джобс. Вечен дизайн е. Селяните да коментират Андроид.
  • 10 Лисицата

    12 21 Отговор
    Гроздето пак е кисело, най добре китаец за 300 лв.

    Коментиран от #16

  • 11 Иванчо

    6 18 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Ксиоми в с Андроид, какво му е хубавото.
  • 12 Kiko

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Алтернатива кога?":

    Не, не чакаме!
  • 13 xaxa

    27 7 Отговор
    Ем като цяло омръзват бързо и са скучни. Ако ползва за пръв път айфон и ios на човек ще му хареса, но след 6-ия месец макс.. почваш да се чувствш ограничено и ти става скучен и безличен. Стигаш до заключението, че шарения ios не е това което си очаквал. Пропагандата на епъл прецаква собствените си потребители...неуважение прикрито зад лъжи и оправдания. На времето обвиниха горките хора , че не си държали телефоните правилно и за това губели обхват и им подаряваха безплатни кейсове щото иначе ще си уронят престижа...ако бяха казали, че е тяхна инженерна грешка. А и щяха да връщат пари на милиони прецакани. Такава мръсна сган са си те! LCD - та им пробутваха чаааак до 11-та серия ! Зарядни спряха да дават :) щели планетата да спасяват.. иначе предвидливо мушнали един кабел ей така да им напомнят да не забравят да си купят и зарядно. Цакат ги , а офцете се радват!
  • 14 Аппчихх

    14 2 Отговор
    Ми то същото като старото...
  • 15 Житан

    19 2 Отговор
    Хахахха... Какво е това, бе :)) Трагикомедия! И това ли ще купувате за 500 бакса, само заради емблемата!? Грозно, обидно грозна нещо...
  • 16 TDK

    19 4 Отговор

    До коментар #10 от "Лисицата":

    А е смол брейн, ти наясно ли си за цената на този отпадък, какъв телефон можеш да си вземеш, бе. Да не говорим, че тези "китайчета" за 300, които ги бъзикаш са като космически кораб в сравнение с тая скрап. Тези от Епъл се гаврят с такива като теб, но и аз ако бях на тях, щях да ви цакам, то глупостта трябва да се заплаща винаги:)
  • 17 куцо пиле

    2 7 Отговор
    Пичове препоръчайте ми нещо подобно като размер, ама без да плащам за огризана ябълка.
    Не ми трябват екстри и не ми се да не надвишава 5 инча, телевизор не ми трябва.
    Старата ми Нокия 520 е 8 годишна и още деяни, но вече технологично не се справя след като няма ъпдейти и апове за Майкрософт :(
  • 18 Тулупи

    16 2 Отговор
    Това като го погледна и се сещам за лято 2016-та хахаха! С тия паласки горе и долу.. и тва мижаво лсд дисплейче :D. И има глупаци да им го пробутват+останалите им процесори по складовете. Все едно на трабант да му сложиш двигател 240коня и да вдига макс 90 км в час и да гледаш през страничния прозорец докато караш. То по принцип са си скука ама това нещо е върха на подигравката дето си правят отгризаните хахаха
  • 19 Тулупи

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Алтернатива кога?":

    Имаше бе 2016-2017 от тогава доста време мина и технологиите напредват... слагат се камери под дисплея вече ако незнаеш :) Който е минал на голям дисплей няма връщане назад ! Лопати им викате, ама кое ще предпочетеш iphone mini или iphone pro max? Защо минито е най-непродавания от серията им? Просто малките телефони вече не са фактор... И аз сега като грабна старите ми iphone 7, и Xiaomi mi6 ми става смешно чак ( хем... имам малки ръце ) Ако искаш малък телефон на добра цена купуваш някой от 2017 г или се ръсиш 1200-1500 лв за една детска играчка.

    Коментиран от #21

  • 20 Правилно го казаха

    7 1 Отговор
    "в сравнение с джаджата от предишното поколение" точно джаджа си е :) от мнооого старо поколение

    Коментиран от #25

  • 21 Самоил

    2 6 Отговор

    До коментар #19 от "Тулупи":

    Предпочитам Мини, мина че от по-голям екран. В службата ми дават голям айфон 12, но аз не го искам.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Тулупи

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Самоил":

    Повярвахме ти ша знаш! Ся си го повтаряй и ти цял ден да си повярваш сам
  • 23 Мишаил

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Самоил":

    Купил съм си специално Мини, за да ме ме убива в джоба на панталона. Преди това бях с по-голям Айфон, но умишлено търсех компактен. В службата раздават морално големи 12-ко всички служители (в бизнес паркот съм). Кое не ти се вярва? Колегите се надпреварват да си взимат служебни айфони, независимо дали са селяни с андроид или са просветени н тема Апъл.

    Коментиран от #24

  • 24 Тулупи

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Мишаил":

    хаха да не убива вика ...изтъркахте се вече с оправдания и завист . Трябваше да си останете със детските играчки да не ви убиват и тежат хахаха а нас със "тухлите" да не ни мислите, но уви...гнилочите знаят, че изостават и без тва и, че просто конкуренцията не им дава да шават мн мн. Изоставащи са , няма иновации... плагиатстват и ви лъжат и мамят...същите вас - собствените им потребители. При нас на работата се наблюдава точно обратното - служебните пръчки биват заменяни с други. Що нерви изхаби шефа :) не е истина! То батерии, кабели...обхват...под всяква критика (с изключение батерията на 13- ката) , уж намира принтера натискаш а то не принтира, ограничени функции и накрая се след 5г. се осъзнаха, че хем са прехвалени, хем не вършат полезна работа в работна страна...хем, че не си заслужават парите. 6,7,8,10,11,12 на всички с тия айфони след 1.5 г употреба им даваха допълнителен powerbank, че до обяд най- мн до 13:00ч батериите им клякаха сериозно. Смешна работа ама им дойде акъла в главите нааай-накрая! Една торба гнилочи отидоха в запас общо 13 или 14 на брой и една топка с оголени кабели ...само по жица останали. Макбука го ползват за четене на новини и слушане на музика.

    Коментиран от #26

  • 25 iShit

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Правилно го казаха":

    Поредния iShit кво друго може да се добави?
  • 26 Шумкар

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "Тулупи":

    Аз на макбука програмирам. Колегите са от цял свят - 99% са на Макбук, естествено с процесори М1. Пръскат, чупат. UNIX машина е, за програмиране. На уиндоусите слагат Убунту във виртуална машина, за да си пуснат сървърите :) А тези с Линкус все някакви проблеми, последно един се оплаквал, че не можел да шерва кран в мийтинг. Телефони андроиди не съм видял да се ползват, имсля, че IT отдела не му се занимава да си отваря допълнително работа. Пък и не могат да ги конфигурират централно. Айфоните са от съвсем друго ниво. iShit, като цяло доста лъжеш и почнахме да те разкриваме. Кажи, харесваш ли НРБ? Сигурно си комуне.

    Коментиран от #27

  • 27 iShit

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Шумкар":

    Хаха какво пък програмираш ти на това подобие на OS? Емулирано до безкрай. Не виждаш ли, че ти се смеем на теб и всички прецакани от алчните? М1 е единственото хубаво нещо направено от толкова години насам от тях не за друго ами и да се раздвижи конкуренцията малко. А, ти си някъв шизофреник и незнам защо те е яд толкова на мен, аз само казвам истината :). Плагиатите дето ви дерат толкова години са ви зомбирали и лйно в целуфан за 500$ да ви пуснат вие пак ще си го купите и ще казвате колко е добро. И да си държите правилно телефоните да не губят обхват ей :))))) ! Още тогава трябваше да разберете що за мръсна сган са, аз разбира се ...с малко закъснение се осъзнах и оттървах от манипулативната алчна компания :) а ти гледам яко си те плющят. Промити мозъци :) такива ви искат ..лесно податливи да си давате паричките за безсмислените им джаджи представени за какви ли не! Кооолкото и да ги защитаваш ти си знаеш, че си прецакан от плагиатите. Обидно и крайно неуважително спрямо потребителите си !

    Коментиран от #28, #29, #34

  • 28 grand champ

    3 2 Отговор

    До коментар #27 от "iShit":

    напълно те разбирам ама докато има глупаци да дават 1000 $ за една проста стойка за монитор и 400$ или там колкото беше за 4бр. колела за настолен компютър то те ще продължават в същия дух.
  • 29 5ър

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "iShit":

    Разбрахме, че не можеш да си го позволиш. Взимай дроида за 100 лв. да си забършеш сълзите.

    Коментиран от #30

  • 30 iShit

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "5ър":

    Скрий се разбирачо :) сегашния ми е за 1000 и съм повече от доволен откакто бях с айфона, проблем ?

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 5ър

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "iShit":

    Направо ме комплексира.

    Коментиран от #33

  • 33 iShit

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "5ър":

    Няма нужда :) Apple сами ви го правят :)
  • 34 АзЛайно

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "iShit":

    Ти, да не плюеш по Апъл, само защото си комуне? Харесваш ли НРБ?
  • 35 John Doe

    1 1 Отговор
    Ами аз си взех 8-ца един месец след като излезе на БГ пазара (2018г). До ден днешен телефонът работи перфектно точно както в момента на купуването му. За тези 4 години нито веднъж не е изключван заради забиване или такива подобни андроид глупости. Та реално сега за доста по-малко пари си купуваш същия “скучен” телефон с последно поколение процесор който спокойно би могъл да се използва поне 5 години. Я ми кажете кой андроид телефон за тези пари ще можете да използвате 5 години?

    Коментиран от #36, #37

  • 36 Андроида

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "John Doe":

    А каква беше цената за тая 8-ца? Бяха под 1000 лв. Не са по 2+ като актуалните им модели. Аз си взех 6-ца за под 800 лв 2014-та, която също работи отлично почти 8 години по-късно. Добра техника правят, с оптимизиран софтуер. Но ценовата им политика е изцяло в позиция да прецакват клиентите си напоследък. Ако не обича човек често да си сменя телефона, айфон е страхотен избор. Всеки андроид има 2-3 години живот, преди да започне тотално да се сбъглясва. Лошото е, че те цените на флагмените трайно прескочиха 2к. Но май цялата истина е, че доходите ни са достатъчно..
  • 37 Tr1ckYa

    7 3 Отговор

    До коментар #35 от "John Doe":

    Моя е андроид 2017 не е забивал не е правил проблеми нито нищо и не е бавил. Незнам какви са тия митове и легенди, може би , защото в началото беше бъгав андроида. Флагман е , за цена почти три пъти по-ниска от айфона тогава. Можех да го сменя и да купя още два за цената на един айфон и да си ги ползвам и тях за по още толкова време и да са си с актуални версии ит.н. но лично аз не виждам смисъл щом си ми служи вярно да го сменям. Не съм от телефонните маняци. Единствено съм сменил батерията веднъж и това е.