Отидете към основна версия

2 526 20

Apple се сблъска със сериозен проблем в Индия

  • apple-
  • iphone-
  • индия-
  • китай

Качеството не покрива очакванията на компанията

Apple упорито се опитва да премести част от производството си в Индия и освен смартфоните за тях, компанията скоро започна да произвежда и компоненти за безжичните си слушалки там. До момента всичко изглеждаше, че върви по план, но местни медии твърдят, че това не е така наистина.

Според информация публикувана от индийски издания, компанията се сблъсква с огромен проблем при покриването дори на минималните изисквания за качеството на устройствата. Въпреки, че Apple вече са изпратили десетки инженери от САЩ и Китай, то проблемите с производството остават, като това се дължи основно на нискоквалифицираните кадри, които са наети в заводите.


Проблемът е толкова голям, че на Apple се налага да бракува около 50% от корпусите за iPhone. Това затруднява страшно много компанията, която пък от своя страна не може да покрие доставките, които Foxconn изисква, за да сглоби нужните устройства, което пък води до по-малко произведени бройки за крайния клиент.

От завода са съвсем наясно с проблема и работят върху отстраняването му, но анализатори смятат, че докато се намери решение, Apple вече може да намери друг партньор на който да възложи поръчката.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини