Отидете към основна версия

3 071 8

Mercedes мести производството на EQS SUV в Германия?

  • mercedes-
  • eqs-
  • eqs suv-
  • америка-
  • германия

САЩ вече няма да е домът на най-големия електрически „джип“ на марката

Mercedes EQS SUV за момента е най-големия електрически „джип“ на германската марка, а производството му започна през август месец 2022-ра в САЩ. Сега, обаче, се появиха слухове, че сглобяването на модела ще бъде преместено в Германия, като това ще се случи през втората половина на това десетилетие, разкриват от Automotive News Europe.

Причината за това е желанието на Mercedes да освободи място за електрическия наследник на GLC, който ще се произвежда в САЩ. По този начин EQS SUV ще започне да се прави в Бремен, където в момента тече производството на EQE. Заводът е оборудван с машини, които са съвместими с EVA2 платформата и поне на теория преустройството за нова поточна линия или актуализиране на настоящата, няма да е толкова трудно.

Със старта на производството през август 2022 г. EQS SUV е първият електрически модел на марката, създаден в САЩ. САЩ е и най-важният пазар за продажби на големия SUV, който по желание се предлага и като седемместен. През настоящата година в САЩ са продадени 7086 бройки от него.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини