Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 12:30 3 037 8

Mercedes мести производството на EQS SUV в Германия?

  • mercedes-
  • eqs-
  • eqs suv-
  • америка-
  • германия

САЩ вече няма да е домът на най-големия електрически „джип“ на марката

Mercedes мести производството на EQS SUV в Германия? - 1

Mercedes EQS SUV за момента е най-големия електрически „джип“ на германската марка, а производството му започна през август месец 2022-ра в САЩ. Сега, обаче, се появиха слухове, че сглобяването на модела ще бъде преместено в Германия, като това ще се случи през втората половина на това десетилетие, разкриват от Automotive News Europe.

Причината за това е желанието на Mercedes да освободи място за електрическия наследник на GLC, който ще се произвежда в САЩ. По този начин EQS SUV ще започне да се прави в Бремен, където в момента тече производството на EQE. Заводът е оборудван с машини, които са съвместими с EVA2 платформата и поне на теория преустройството за нова поточна линия или актуализиране на настоящата, няма да е толкова трудно.

Със старта на производството през август 2022 г. EQS SUV е първият електрически модел на марката, създаден в САЩ. САЩ е и най-важният пазар за продажби на големия SUV, който по желание се предлага и като седемместен. През настоящата година в САЩ са продадени 7086 бройки от него.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    14 1 Отговор
    Когато "изобретиш" мега "иновативната" технология на съвременните електрички (таблети на колела с последователно свързани батерии от gsm-и), твърдейки, че това е бъдещето, понеже технологията била "еко" (нищо, че суровините за батериите се копат с тежка минна техника на дизел и не се рециклират, а и 40% от световния енергиен микс е от въглища), след което хората с поне мин количество ум и собствено мнение не ти купуват тая глобалистическа глупост, то единственото което остава на компанията ти е фалит!

    Не казвам, че двг е технологията която трябва да държим, а казвам, че нова технология заместваща старата се пуска масово едва тогава, когато твърденията за еко, надеждност, достъпност и дълготрайност, се окажат факт!

    Коментиран от #2

  • 2 Хмм

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    мисля че основната причина е руското гориво
  • 3 И аз така го местя по цял

    2 2 Отговор
    ден ту у лево ту у десно!

    Коментиран от #8

  • 4 Койчо

    4 0 Отговор
    Браво, много са продали. Цели 7 хиляди броя

    Коментиран от #5

  • 5 Ес Класа

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Койчо":

    Някъде цитираха един дилър на Мерцедес от щатите, който обясняваше, че при старите Мерцедеси имало едно такова "обожествяване" и "замечтаване" за притежаването им. Особено за Ес класата. Тези новите електрически обаче не предизвиквали такива емоции в клиентите и хората, и общо взето никой не им обръщал особено внимание в шоурумите.

    Склонен съм да се съглася с него, особено като погледнеш кичозните интериори на новите им модели. Като ги видя и ми навяват усещане за наркопласьори, рапъри и арабски нощи.
  • 6 Последния Софиянец

    0 1 Отговор
    И аз си го местя
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.