Отидете към основна версия

4 165 20

Някои модели на Tesla може да “пушат”… и това е нормално

  • tesla-
  • model 3-
  • зареждане

Парата, която излиза е от термопомата

Всички нови автомобили Tesla вече се предлагат стандартно с термопомпа, което е значително предимство за потребителите, живеещи в региони със сурова зима. Включването на термопомпи значително повишава ефективността и пробега в студено време, отличавайки Tesla от другите електрически автомобили, в които липсва тази функция. Въпреки това има случаи, в които собствениците на Tesla не са напълно запознати с функционалността на термопомпите. В един такъв случай собственикът на Tesla Дейвид Чиконе объркал парата, генерирана от системата по време на нагряването на батерията, с дим, което го накарало да се обади на 911. Този инцидент се е случил на втория ден от Коледа на станция за зареждане на неразкрито място.

В публикация в X той споменава, че автомобилът му "неочаквано е започнал да изпуска дим", въпреки че предоставя ограничени подробности за произхода на получения дим. Той е предприел незабавни действия, като е излязъл от автомобила, изключил го е от зарядното устройство и е уведомил службите за спешна помощ.

При пристигането си екипите на спешна помощ установили, че автомобилът изпуска пара, а не дим, което е нормално явление според ръководството за експлоатация на Tesla. Сиконе, вероятно неосведомен за този аспект, признава в последваща публикация в Space, че автомобилът му е изпускал пара, а не дим. Макар да се признава, че призоваването на спешна помощ без истинска спешна ситуация не е идеално, важно е да се признае, че може да се стигне до паника, когато не се знае за такива събития, особено когато станем свидетели на това, което изглежда като дим, излизащ от Tesla по време на зареждане.

В заключение, този инцидент служи като информативен за всички собственици на Tesla с автомобили, оборудвани с термопомпи.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.

Свързани новини