Отидете към основна версия

1 919 7

iPhone 16 може да получи повече RAM

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16

Очаква се увеличение да има само при стандартните модели

Анализаторът Джеф Пу съобщава, че Apple обмисля ъпгрейд на RAM паметта за своите базови модели iPhone 16, които ще бъдат пуснати на пазара тази година. В своята бележка за Haitong International Securities Пу предполага, че всички модели от серията iPhone 16, включително версиите Pro, ще бъдат оборудвани с 8 GB RAM. Това е значително увеличение в сравнение с 6GB RAM, които бяха налични в техните предшественици, серията iPhone 15.

Потенциалният ъпгрейд на оперативната памет отразява постоянните усилия на Apple да подобри производителността и възможностите на своите устройства. Очаква се преминаването към 8GB RAM да допринесе за подобряване на работата, по-бързото зареждане на приложенията и цялостното по-плавно потребителско изживяване на iPhone 16 и 16 Plus.

В допълнение към увеличаването на RAM паметта, в изследователската бележка на Пу се подчертава, че моделите iPhone 16, които не са Pro, ще се възползват от по-бързата поддръжка на Wi-Fi 6E свързаност. Това съответства на тенденцията, наблюдавана при Pro моделите на iPhone 15, като демонстрира ангажимента на Apple да включва усъвършенствани функции за свързаност в своите устройства.

Премествайки фокуса върху моделите iPhone 16 Pro, Pu предполага, че Apple може да избере Snapdragon X75 5G модем на Qualcomm, който да замени X70, използван в серията iPhone 15 през 2023 г. Този потенциален ъпгрейд на модемната технология би могъл да доведе до подобрена 5G производителност и ефективност за Pro моделите. Все пак си струва да се отбележи, че обикновените iPhone 16 и 16 Plus се очаква да продължат да използват по-стария модем X70, като по-новият и по-ефективен X75 ще бъде ограничен до Pro вариантите.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини