Last news in Fakti

15 Януари, 2024 18:51 1 878 7

iPhone 16 може да получи повече RAM

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16

Очаква се увеличение да има само при стандартните модели

iPhone 16 може да получи повече RAM - 1

Анализаторът Джеф Пу съобщава, че Apple обмисля ъпгрейд на RAM паметта за своите базови модели iPhone 16, които ще бъдат пуснати на пазара тази година. В своята бележка за Haitong International Securities Пу предполага, че всички модели от серията iPhone 16, включително версиите Pro, ще бъдат оборудвани с 8 GB RAM. Това е значително увеличение в сравнение с 6GB RAM, които бяха налични в техните предшественици, серията iPhone 15.

Потенциалният ъпгрейд на оперативната памет отразява постоянните усилия на Apple да подобри производителността и възможностите на своите устройства. Очаква се преминаването към 8GB RAM да допринесе за подобряване на работата, по-бързото зареждане на приложенията и цялостното по-плавно потребителско изживяване на iPhone 16 и 16 Plus.

В допълнение към увеличаването на RAM паметта, в изследователската бележка на Пу се подчертава, че моделите iPhone 16, които не са Pro, ще се възползват от по-бързата поддръжка на Wi-Fi 6E свързаност. Това съответства на тенденцията, наблюдавана при Pro моделите на iPhone 15, като демонстрира ангажимента на Apple да включва усъвършенствани функции за свързаност в своите устройства.

Премествайки фокуса върху моделите iPhone 16 Pro, Pu предполага, че Apple може да избере Snapdragon X75 5G модем на Qualcomm, който да замени X70, използван в серията iPhone 15 през 2023 г. Този потенциален ъпгрейд на модемната технология би могъл да доведе до подобрена 5G производителност и ефективност за Pro моделите. Все пак си струва да се отбележи, че обикновените iPhone 16 и 16 Plus се очаква да продължат да използват по-стария модем X70, като по-новият и по-ефективен X75 ще бъде ограничен до Pro вариантите.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДрБр

    11 6 Отговор
    Боли ме шлифера!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тиксо

    12 12 Отговор
    и пак ще си е същото дърво
  • 5 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    14 9 Отговор
    Фенерче ще има ли и отварачка за бири?
    Щото тези iShit за друго не стават...
  • 6 Е46ца

    6 4 Отговор
    Най-скъпия и смотан телефон с ограничена ОС от която за секунди могат да ти източат парите от банката.
  • 7 Ибряяяя

    1 1 Отговор
    Тия от Ейпъл да вземат да си купят по един Самсунг S24 и да видят как се правят телефони!