Отидете към основна версия

7 000 12

Проблем с Google Maps вбеси потребители

  • apple carplay-
  • maps-
  • google maps

Приложението не зарежда в CarPlay 

Потребителите, които наскоро са актуализирали до най-новата версия на Google Maps на своите iPhone-и, съобщават за сериозен бъг, при който приложението не се зарежда на таблото за управление на CarPlay. Вместо да се покаже очакваната навигационна карта, екранът остава празен, а в центъра му се намира само иконата на приложението. Този проблем не оставя на потребителите друг избор, освен да стартират приложението в режим на цял екран.

Въпреки че Google Maps е популярен избор за потребителите, които търсят разширени навигационни функции, този бъг се превърна в източник на разочарование за мнозина. Изглежда, че проблемът се появява и изчезва, а някои потребители са се сблъсквали с него многократно през 2023 г. В предишни случаи проблемът се решаваше с просто нулиране на настройките за разрешение на приложението. Google Maps обикновено изисква "винаги" достъп до местоположението на потребителя, за да се зареди на таблото за управление на CarPlay, а неправилните настройки могат да го принудят да работи само в режим на цял екран.

Потребителите, които са се сблъскали с грешката, твърдят, че не са правили никакви промени преди инсталирането на последната актуализация, което показва, че новата версия вероятно е причината за проблема. Въпреки опитите за стартиране на приложението на смартфона или за отключване на iPhone, интерфейсът на Dashboard не се зарежда и потребителите не могат да го възстановят в пълно работно състояние.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини