Отидете към основна версия

2 876 7

Калифорния планира да използва европейска технология за ограничаване на скоростта по пътищата

  • gps-
  • ограничение на скоростта-
  • технология

Новата функция ще бъде активирана с помощта на GPS

В САЩ броят на хората, които умират по пътищата поради превишаване на максимално допустимата скорост, непрекъснато нараства. Например само в Калифорния магистралният патрул издава по около 3000 глоби годишно за това нарушение.

Сега, американците планират да се борят с превишената скорост с помощта на европейски технологии. По-специално, сенаторът от Калифорния Скот Винер внесе законопроект, който ще въведе задължително ограничение на скоростта в новите автомобили през 2027 година.

Новата функция ще бъде активирана с помощта на GPS. Максимално допустимото отклонение от зададените показатели на скоростния режим ще бъде 16 км/ч. Въпреки че в Европейския съюз няма такава свобода на действие. Напротив, има строги ограничения.

Отскоро, всички нови автомобили в Европейския съюз трябва да бъдат оборудвани с интелигентната система ISA (Intelligent speed assist), която ограничава скоростта, като взема предвид зададения скоростен режим.

Сд други думи при включен адаптивен круиз контрол автомобилът автоматично намалява до минимална скорост при навлизане в градска зона и ускорява при излизане от града. Според щатските конгресмени това ще подобри безопасността на всички участници в движението, включително на пешеходци и велосипедисти.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.

Свързани новини