Отидете към основна версия

4 788 16

Samsung показа смартфон, който може да се носи на китката

  • samsung-
  • смартфон-
  • иновнация-
  • гривна

Cling Band може да се използва както като смартфон, така и като смарт часовник

На щанда на Samsung Display, организиран като част от изложението MWC 2024, компанията показа концепцията на необичаен смартфон Cling Band. Дизайнерските характеристики на корпуса и гъвкавия OLED екран ви позволяват да носите устройството на китката си като гривна.

Производителят отбелязва, че Cling Band може да се използва както като смартфон, така и като смарт часовник. В разгънат режим новият продукт изглежда като обикновен смартфон: има екран отпред, заден панел с основния модул на камерата отзад и USB Type-C порт и високоговорители в долния край.

Не само екранът, но и структурата във формата на акордеон на задния панел позволява на устройството да се огъва. Така той се превръща в един вид умен часовник, макар и много по-обемист. До задната камера можете да видите сензор за пулс, който ще бъде безполезен в режим на смартфон.

За момента Cling Band е само концепция и не е известно дали компанията някога ще успее да го превърне в реално устройство, произвеждано за масова употреба, но според специалистите това е едно от разклоненията, свързано с бъдещето на смартфоните..

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.

Свързани новини