13 Август, 2024 10:13 3 906 0

Samsung патентова нова технология за камера под екрана

  • samsung-
  • сгъваем телефон-
  • камера

Технологията ще бъде фокусирана предимно върху сгъваеми дисплеи

Samsung патентова нова технология за камера под екрана - 1

Samsung продължава да подобрява технологията за камера под дисплея (UDC), която вече използва в своите водещи устройства. В нов патент технологичният гигант описва актуализирано решение, базирано на оптичен сензор, предназначен да коригира всички недостатъци на сегашните "невидими" камери.

В сегашното си изпълнение UDC технологията далеч не е идеална – тя намалява качеството на снимките, а зоната, в която се намира сензорът под дисплея, се подчертава, когато се гледа от определени ъгли. Съобщава се, че преминаването към оптичен сензор ще помогне за разрешаването на двата проблема.

Очаква се технологията да работи, като регулира изходното изображение в зоната на сензора на камерата според текущата яркост и други параметри на екрана. За тази цел ще се използва персонализиран чип на драйвера на дисплея. Той ще може или да изключва пикселите, или да извежда изображение, което помага да се минимизира визуалното изкривяване в областта на камерата.

Патентът отбелязва, че актуализираната технология ще бъде фокусирана предимно върху сгъваеми дисплеи. По този начин джаджите от сериите Galaxy S и Galaxy A определено няма да получат такава камера под екрана в близко бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА