Отидете към основна версия

2 726 7

BYD отпразнува важно постижение

  • byd-
  • tesla

Компанията е произвела 7 милиона автомобила с плъг-ин или електрическо задвижване

BYD постигна значителен етап като първия автомобилен производител в света, който представи седеммилионния си автомобил с възможност за включване в контакт, отбелязвайки това постижение само около четири месеца след отбелязването на шестмилионния си брой. Тези продажби се отчитат от 2008 г. насам.

Приблизително половината от тази седеммилионна цифра се състои от изцяло електрически превозни средства, а другата половина - от хибридни превозни средства с възможност за включване към електрическата мрежа. Към края на февруари 2024 г. BYD е продала около 3,5 милиона изцяло електрически автомобила. Забележително е, че в Китай автомобилите с възможност за включване към електрическата мрежа са категоризирани като нови енергийни превозни средства (NEV), което включва и водородни автомобили.

Изтъкването на BYD на пазара на плъг-ин автомобили е очевидно, като продажбите на нейните леки плъг-ин електромобили отбелязват 62% увеличение на годишна база през 2023 г., достигайки общо над 3 милиона единици, включително 1,57 милиона изцяло електрически автомобила. Освен това износът от Китай надхвърля 240 000 единици, отбелязвайки значителен 337% ръст на годишна база.

Въпреки че по-голямата част от продажбите на електромобили с възможност за включване към електрическата мрежа на BYD идват от собствената ѝ марка, Denza, Fang Cheng Bao и Yangwang допринасят минимално за цялостния бизнес.

Сравненията с Tesla показват сходен темп на растеж на продажбите на изцяло електрически автомобили, като Tesla надхвърля 5 млн. броя в края на 2023 г. и наближава 6 млн. продажби на електромобили, докато BYD е постигнала приблизително 3,5 млн. продажби на изцяло електрически автомобили. Въпреки това, ако се включат и хибридите с възможност за включване в електрическата мрежа, общият брой на BYD достига 7 млн. единици, което я поставя като една от най-бързо развиващите се компании за автомобили с възможност за включване в електрическата мрежа в световен мащаб.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини