Отидете към основна версия

1 794 9

Китай започва да произвежда автомобили с автопилот от трето ниво

  • автономни коли-
  • китай

Към днешна дата около десет автомобилни компании от Средното кралство предлагат автомобили с автопилот от второ ниво

Китайските власти разрешиха на девет автомобилни компании да започнат да тестват системи за автономно шофиране от ниво 3 и то разрешението е за тестване на автомобилите по обществени пътища.

Министерството на промишлеността на Китай потвърди, че такова одобрение е издадено на Nio, BYD, Changan Auto, GAC, SAIC, BAIC BluePark, China FAW Group, SAIC Hongyan и Yutong Bus. Тези компании ще имат право да тестват автономни превозни средства на пътя, а на шофьорите ще бъде позволено да свалят ръцете си от волана, докато шофират.

Полуавтономните коли от ниво 3 все още не се предлагат в Китай. Явно обаче ситуацията скоро ще се промени. Reuters отбелязва, че най-малко 10 автомобилни производителя в Китай вече продават автомобили с технология за самостоятелно управление от ниво 2. Сред тях са Huawei и XPeng .

Последните промени в законодателството също отварят възможности за Tesla - компанията най-накрая ще може да продава своите полуавтономни модели в страната. През май Илон Мъск каза, че Tesla може да пусне флотилия от напълно автономни таксита в Китай, преди да въведе технологията в личните автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини