Last news in Fakti

28 Юни, 2024 12:39 1 517 1

Боклукчийската кола на бъдещето е факт (ВИДЕО)

  • боклукчийски камион-
  • боклукчийска кола-
  • автономни коли

Представен е нов компактен модел на автономна почистваща кола

Боклукчийската кола на бъдещето е факт (ВИДЕО) - 1

WeRide, компания, основана през 2017 г. от бивш главен учен в лабораторията за автономно шофиране на Baidu, продължава да разширява присъствието си в индустрията за автономни превозни средства. Последната иновация на компанията е роботът метач S1, който обещава да революционизира уличното почистване, като предлага ефективно, автономно решение, способно да почиства големи площи с едно зареждане.

В началото на 2022 година WeRide обяви разработването на автономна улична метачна машина, която премина широкомащабни тестове в квартал Нанша в Гуанджоу. Лишена от традиционните контроли, тази L4 машина с размерите на ван използва изчислителната платформа с изкуствен интелект на NVIDIA за обработка на данни и беше свързана с облак за ефективен контрол и проследяване.

Боклукчийската кола на бъдещето е факт (ВИДЕО)

Към оригиналния модел S6 сега се присъединява по-компактният и усъвършенстван модел Robosweeper S1. Проектиран за универсално почистване на открити пътища, паркове, тротоари, зелени площи, брегове на реки и платна за движение, S1 е с дължина 2 570 мм и радиус на завиване 2.7 метра.

Оборудван с 360-градусови сензори и камери, автомобилът осигурява цялостна ситуационна осведоменост, включително откриване на мъртви зони, разпознаване на пътни сигнали и избягване на препятствия.

Боклукчийската кола на бъдещето е факт (ВИДЕО)

Захранван от батерия, която му позволява да почисти 120 000 квадратни метра с едно зареждане, Robosweeper S1 също има 400 литров резервоар за вода и 240 литров резервоар за отпадъци.

Той може автономно да разтовари събрания боклук в пунктовете за изхвърляне и да се върне в базата, за да напълни отново с вода и да презареди батериите. Търговската употреба на Robosweeper S1 започна тази седмица в Гуанджоу, а WeRide вече е осигурила няколко договора за новия модел. Вижте иновацията в действие.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 капиталсарказъм

    1 0 Отговор
    горките китайци с тянхата диктатура - жалко, че нямат капитализъм свестен иначе щяха толкова да се развият