10 Юни, 2024 13:20 1 681 9

Китай започва да произвежда автомобили с автопилот от трето ниво

  • автономни коли-
  • китай

Към днешна дата около десет автомобилни компании от Средното кралство предлагат автомобили с автопилот от второ ниво

Китай започва да произвежда автомобили с автопилот от трето ниво - 1

Китайските власти разрешиха на девет автомобилни компании да започнат да тестват системи за автономно шофиране от ниво 3 и то разрешението е за тестване на автомобилите по обществени пътища.

Министерството на промишлеността на Китай потвърди, че такова одобрение е издадено на Nio, BYD, Changan Auto, GAC, SAIC, BAIC BluePark, China FAW Group, SAIC Hongyan и Yutong Bus. Тези компании ще имат право да тестват автономни превозни средства на пътя, а на шофьорите ще бъде позволено да свалят ръцете си от волана, докато шофират.

Полуавтономните коли от ниво 3 все още не се предлагат в Китай. Явно обаче ситуацията скоро ще се промени. Reuters отбелязва, че най-малко 10 автомобилни производителя в Китай вече продават автомобили с технология за самостоятелно управление от ниво 2. Сред тях са Huawei и XPeng .

Последните промени в законодателството също отварят възможности за Tesla - компанията най-накрая ще може да продава своите полуавтономни модели в страната. През май Илон Мъск каза, че Tesla може да пусне флотилия от напълно автономни таксита в Китай, преди да въведе технологията в личните автомобили.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    3 4 Отговор
    Айде традиционно да поплюем комунистите и тука, а?

    Коментиран от #3

  • 2 Ние

    4 4 Отговор
    Започваме да произвеждаме автономен чушкопек с ЕйАй от четвърто ниво , които пече по 4 чушки наведнъж.
  • 3 Анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Тия комунисти дърпат целия свят с технологии и произвеждат повечето техника около нас.

    Коментиран от #4

  • 4 Чуденка

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Само дето никой не иска да работи в китайски условия или с китайски началници, нищо че са много велики. Защо ли?

    Коментиран от #5, #6

  • 5 провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чуденка":

    Що? На тебе някой предлага ли ти?
  • 6 Госあ

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Чуденка":

    Работата ми с китайска група ме спаси от това българин, полуевреин да ме прецака с авторство и осигури други напълно справедливи съавторства, едно от които дори не очаквах. Относно парите, осигуряват ми най добрият стандарт досега сравнен с Япония и Франция. Треа си бачкане, обаче, и пинизите не вървят. Самите началници също са селектирани така че да разбират и да работят. Особености на китайския комунизъм. На всекиго според потребностите, от всекиго на макс възможностите. Така върви комунизма…

    Коментиран от #8

  • 7 Джон

    2 1 Отговор
    Комунистите пак са крали от Запада. Това, на снимката, от ID.3 ли е крадено?
  • 8 ПВМтзмнпм

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Ти си ударил някаква 6-ца от тотото явно. Ние простосмъртите вече се чудим кое е по-лошо - да работиш с индийци или с китайци? Борбата е оспорвана и всеки разговор с китайци ни скъсява живота с години, а сме им клиенти.

    А и тези шефове, които разбират, също са някакви снежни човеци Йети, т.е. всички сме чували за тях, но никой не ги е срещал. При нас, по срещите идват 22-ма човека от китайска страна и от тях говорят най-много 2-ма. И нещата, които говорят са обикновено празни обещания (като при индийците). Но, сигурно ние все попадаме на такива китайци, знам ли.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.