Отидете към основна версия

1 707 4

Apple започна разпространението на iOS 18 Beta 2

  • apple-
  • ios-
  • beta-
  • ipad-
  • ipad os

iPad OS 18 Beta 2 също е наличен

Apple продължава с разработването на iPadOS 18 след първоначалното ѝ представяне на WWDC по-рано този месец. Днешното пускане на втората бета версия за разработчици носи някои значителни промени, особено за потребителите в Европейския съюз.

Функциите, насочени към Европейския съюз, са основен акцент в iPadOS 18 Beta 2. Apple въведе поддръжка за алтернативни магазини за приложения в ЕС. Това е в съответствие с промените, въведени преди това в iOS 17.4 през март.

Потребителите в ЕС ще могат да се възползват и от възможността да избират алтернативни методи за плащане в App Store - още една точка, предписана от Закона за цифровите пазари. Освен това потребителите на iPad в ЕС вече могат да избират уеб браузър по подразбиране, различен от Safari, което осигурява по-голям контрол върху сърфирането.

Въпреки че тези функции са съобразени конкретно с разпоредбите на ЕС и привеждат iPadOS 18 в съответствие с iOS 17.4 в този регион, за потребителите извън ЕС има една вълнуваща нова функция: iPhone mirroring в macOS Sequoia beta 2. Тази функционалност, обявена на WWDC, позволява пълен контрол на вашия iPhone от вашия Mac, като iPhone остава заключен.

Важно е да се отбележи, че това са бета версии, предназначени за разработчици, но публичните бета версии се очаква да се появят следващия месец. Това ще даде възможност на всички да се запознаят с предстоящите функции на iPadOS 18 преди официалното пускане.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини