25 Юни, 2024 17:22 1 706 4

Apple започна разпространението на iOS 18 Beta 2

  • apple-
  • ios-
  • beta-
  • ipad-
  • ipad os

iPad OS 18 Beta 2 също е наличен

Apple започна разпространението на iOS 18 Beta 2 - 1

Apple продължава с разработването на iPadOS 18 след първоначалното ѝ представяне на WWDC по-рано този месец. Днешното пускане на втората бета версия за разработчици носи някои значителни промени, особено за потребителите в Европейския съюз.

Функциите, насочени към Европейския съюз, са основен акцент в iPadOS 18 Beta 2. Apple въведе поддръжка за алтернативни магазини за приложения в ЕС. Това е в съответствие с промените, въведени преди това в iOS 17.4 през март.

Потребителите в ЕС ще могат да се възползват и от възможността да избират алтернативни методи за плащане в App Store - още една точка, предписана от Закона за цифровите пазари. Освен това потребителите на iPad в ЕС вече могат да избират уеб браузър по подразбиране, различен от Safari, което осигурява по-голям контрол върху сърфирането.

Въпреки че тези функции са съобразени конкретно с разпоредбите на ЕС и привеждат iPadOS 18 в съответствие с iOS 17.4 в този регион, за потребителите извън ЕС има една вълнуваща нова функция: iPhone mirroring в macOS Sequoia beta 2. Тази функционалност, обявена на WWDC, позволява пълен контрол на вашия iPhone от вашия Mac, като iPhone остава заключен.

Важно е да се отбележи, че това са бета версии, предназначени за разработчици, но публичните бета версии се очаква да се появят следващия месец. Това ще даде възможност на всички да се запознаят с предстоящите функции на iPadOS 18 преди официалното пускане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иос18 е малко тегава

    1 1 Отговор
    някой от нововъведенията не са особено приятни, например ако решиш да набереш трябва да натиснеш слушалцицата в дясно, защото иначе влизаш в профила на номера/абоната. отделно това с галерията е много странно и за човек, който е свикнал със старата структура на гслерията ще е малко 🤪

    Коментиран от #2

  • 2 Джон

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "иос18 е малко тегава":

    Мен ме устройва да натискам слушалчицата в дясно, защото често забравям да си заключа телефона преди да го сложа в джоба и после почва да набира, понеже много лесно се активира набирането при допир върху контакт, а слушалчицата е в пъти по-малък бутон и съответно в пъти ще намалее инцидентното набиране.
  • 3 Джон

    0 1 Отговор
    Не одобрявам алтернативните начини на плащане извън App Store, като потребителската ми гледна точка е, че се губи контрол над процеса и с нарушава стандардизация, което води до недотам добри практики, например: приложение X има достъп до дебитната ми карта и ме таксува без моете съгласие (поради нелоялна практика или поради грешка от моя страна - неволно/подвеждащо натискам бутон - виж горния ми коментар). Ако плащането беше задължено да мине през App Store, то ще бъдат наложени стандартите на App Store за потвърждаване чрез персонална/биометрична идентификация (пин, пръст. отпеч., лице, глас, сертификат или др.), което ме прави фактор в този процес. Отделно, App Store стандартът налага контрол над сигурността, намалява разпространението на данните към незнайни сървъри.

    Изглежда ЕС все повече слага пръст в колелото на Америка, което доказва, че СССР спечели като се "разпадна" и разпространни своите агенти из Европа, внедрявайки ги в сърцето на врага.

    Коментиран от #4

  • 4 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Последния абзац на обяснението ти не е ли излишен или е задължителен , поради факта че някой ти е платил за него?
    Много си .....как да кажа....интелигентен не е достатъчно описателно за компетенцията ти.
    Но пък е сигурно , че IQ-то ти е двуцифрено , а първата цифра е максимум 6-тица.