Отидете към основна версия

4 091 3

Всички нови iPhone-и ще използват процесор А18, но не бързайте да се радвате

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • a18-
  • a18 pro

Вероятно ще видим по-мощен чипсет при Pro моделите

При миналогодишното пускане на iPhone 15 Apple оборудва само Pro моделите с най-новия чип A17 Pro, а стандартните iPhone-и останаха с по-стария A16 Bionic. Тази диференциация не беше приета добре, особено след като само моделите iPhone 15 Pro можеха да поддържат Apple Intelligence поради разликата в чипсетите.

За щастие, изтичане на информация подсказва, че Apple променя курса за iPhone 16. Код, открит в приложение на Apple, показва, че и четирите модела iPhone 16 ще се захранват от чип A18. Макар че двустепенната система, при която iPhone 16 ще получи потенциално орязан A18, а iPhone 16 Pro - по-мощен вариант, остава възможна, поне базовите модели няма да останат с едногодишна технология.

Това изтичане подсказва и за пето устройство. Спекулациите сочат, че това може да е следващият iPhone SE, който ще бъде пуснат на пазара в началото на 2025 г. и ще споделя чипа A18 със семейството iPhone 16. Като цяло това изтичане подсказва, че Apple се отдалечава от диференциацията на чиповете за линията iPhone 16, предлагайки по-последователни чипове във всички модели.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини