Last news in Fakti

3 Юли, 2024 19:53 2 624 3

Всички нови iPhone-и ще използват процесор А18, но не бързайте да се радвате

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • a18-
  • a18 pro

Вероятно ще видим по-мощен чипсет при Pro моделите

Всички нови iPhone-и ще използват процесор А18, но не бързайте да се радвате - 1

При миналогодишното пускане на iPhone 15 Apple оборудва само Pro моделите с най-новия чип A17 Pro, а стандартните iPhone-и останаха с по-стария A16 Bionic. Тази диференциация не беше приета добре, особено след като само моделите iPhone 15 Pro можеха да поддържат Apple Intelligence поради разликата в чипсетите.

За щастие, изтичане на информация подсказва, че Apple променя курса за iPhone 16. Код, открит в приложение на Apple, показва, че и четирите модела iPhone 16 ще се захранват от чип A18. Макар че двустепенната система, при която iPhone 16 ще получи потенциално орязан A18, а iPhone 16 Pro - по-мощен вариант, остава възможна, поне базовите модели няма да останат с едногодишна технология.

Това изтичане подсказва и за пето устройство. Спекулациите сочат, че това може да е следващият iPhone SE, който ще бъде пуснат на пазара в началото на 2025 г. и ще споделя чипа A18 със семейството iPhone 16. Като цяло това изтичане подсказва, че Apple се отдалечава от диференциацията на чиповете за линията iPhone 16, предлагайки по-последователни чипове във всички модели.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мижав интерес

    5 2 Отговор
    и към ябълки и към тесли

    Коментиран от #3

  • 2 кютам си с 13 про макс

    4 0 Отговор
    iOS18 и не се оплаквам. след 3ТВ свалени мобилни данни батерията е още на 80%, какво ли ще кажат собствениците на по-новите модели?
  • 3 Мишо

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "мижав интерес":

    Харесваш ли народна музика?