Отидете към основна версия

2 374 12

Ram патентова пикап с три реда седалки

  • ram-
  • пикап-
  • три реда седалки

Все още не е ясно дали ще видим сериен модел

Пикапите Ram са известни със своите размери и изглежда, че въпреки това, ще стават още по-големи. Неотдавнашните заявки за патенти подсказват за радикална иновация: трети ред седалки за пикапи.

Идеята не е съвсем нова. Ram навлезе в тези води с концептуалния Ram 1500 Revolution BEV Concept за 2023 г., който включва малък, сгъваем трети ред. Макар и да отсъства в серийния модел, изглежда Ram се връща към концепцията с нова сила.

Тези патентни заявки, открити от CarBuzz, показват седалки, които поразително приличат на тези от концепцията, с възглавници на облегалките, умело интегрирани в задната стена на кабината. В патентите са описани компактни, умело проектирани седалки, които могат бързо да се демонтират, за да се създаде повече товарно пространство.

Патентът обаче не гарантира реално производство. Но като се има предвид предишната концепция на Ram, а сега и тази заявка за патент, намерението им да пуснат на пазара трети ред седалки изглежда ясно.

Все пак има пречки. В предстоящия Ram 1500 REV вторият ред седалки, както в повечето пикапи, е разположен в задната преграда, което не оставя място за трети ред. За да се справи с тази задача, на Ram може да се наложи да разшири кабината или да промени разположението на втория ред.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини