13 Юли, 2024 11:30 2 366 12

Ram патентова пикап с три реда седалки

  • ram-
  • пикап-
  • три реда седалки

Все още не е ясно дали ще видим сериен модел

Ram патентова пикап с три реда седалки - 1

Пикапите Ram са известни със своите размери и изглежда, че въпреки това, ще стават още по-големи. Неотдавнашните заявки за патенти подсказват за радикална иновация: трети ред седалки за пикапи.

Идеята не е съвсем нова. Ram навлезе в тези води с концептуалния Ram 1500 Revolution BEV Concept за 2023 г., който включва малък, сгъваем трети ред. Макар и да отсъства в серийния модел, изглежда Ram се връща към концепцията с нова сила.

Тези патентни заявки, открити от CarBuzz, показват седалки, които поразително приличат на тези от концепцията, с възглавници на облегалките, умело интегрирани в задната стена на кабината. В патентите са описани компактни, умело проектирани седалки, които могат бързо да се демонтират, за да се създаде повече товарно пространство.

Патентът обаче не гарантира реално производство. Но като се има предвид предишната концепция на Ram, а сега и тази заявка за патент, намерението им да пуснат на пазара трети ред седалки изглежда ясно.

Все пак има пречки. В предстоящия Ram 1500 REV вторият ред седалки, както в повечето пикапи, е разположен в задната преграда, което не оставя място за трети ред. За да се справи с тази задача, на Ram може да се наложи да разшири кабината или да промени разположението на втория ред.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    4 0 Отговор
    Браво
  • 2 Еколог

    16 3 Отговор
    "Пикапите Ram са известни със своите размери и изглежда, че въпреки това, ще стават още по-големи"

    Къде са зелените и пък Грета да се опълчат на американците - то това ще гори по 40 на сто но щом е за великите американци няма проблем - иначе вие спазвайте еко-норми, плащайте данъци за въглеродни емисии, и намалявайте въглеродния отпечатък - ще забраним дизелите и всички ДВГ ама за другите а не за американците - за тях може.

    Що ли пък никой от "зелените" не се противопостави на американците да спрат да си правят дървени къщи - иначе другите да спрели да изсичат горите - ами ако американците не търсят дървесина никой няма да изсича горите.

    Коментиран от #3, #4, #5, #6

  • 3 Джипко батко

    12 5 Отговор

    До коментар #2 от "Еколог":

    А ти знаеш ли, че в Америка на година се засаждат около 30% повече гора, отколкото се сече за дървените къщи?
  • 4 Ендолог

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Еколог":

    Защо се хабиш и на децата е ясно, че всичките еко глупости са част от хибридната война с/у местните бизнеси който не са все още тяхна собственоси? Война с/у малкия човек с помоща на кукли издигани от корпорациите да озаконят плана им...

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Еколог":

    Първо никъде не пише , че пикапа ще е с двг , а не електрически !! Второ дори е по-вероятно , защото увеличението на кабината може да дойде именно от премахването на двг и дългата предница за него , с удължаване на кабината НАПРЕД , а не назад ! Да не говорим , че САЩ не само произвеждат сами нужния им материал , а дори ИЗНАСЯТ и то сериозни количества !! И управлението на горски масиви е АБСОЛЮТНО устойчив ВЪЗОБНОВЯЕМ ресурс и няма нищо общо със изсичането и даже изгарянето на тропически гори за превръщането им в обработваема земя за селскостопански култури !! Ама ти отде да знаеш , като слушаш само кремълски опорки ?? Еми няма откъде , сори !

    Коментиран от #12

  • 6 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Еколог":

    Ако не разбра пак , нормално за русолюбци със специални потребности , дължината на предницата на обикновен пикап като РАМ е 1,2-1,5 метра !! След премахването на двг това става празно пространство , което все повече фирми преоформят примерно за преден багажник със размери на нормалния в седан от среден клас !! Дори половината от него да отиде за удължаване на кабината напред със изместване на редовете седалки съответно значи удължаване с 70-80 см , предостатъчно за да остане място и за трети ред отзад !!

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ендолог":

    Интересното е вие защо се хабите , като кремълските ви опорки предизвикват единствено присмех и съжаление в норманите хора !! Мисля че всеки с акъла си видя какво постигнаха "прогресивните" монголоиди от Сибир за последните 100 години , например" върхове" в прогреса като "буханка" и купен от ФИАТ модел , спрян от производство в Италия преди да започне "производството"" му в необятното блато , наричано за благозвучие държава , а всъщност катун с ракети , в който дори местните дават крак и ръка да напуснат завинаги !!

    Коментиран от #8

  • 8 Ендолог

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Живея във Виена от 25г. всеки с различно от наложената конюнктура мнение е неудобен и незабавно му поставяте етикет русофил ! Съжалявам но ще ви разочеровам мнението на малкия бизнес в държавите на ЕС където съм бил е това. Хибридна война на корпорациите срещу тях и семействата им. Никой не храни илюзии, че тези хора инвестират милярди за да подобрят живота на семейството му. Всеки си върши работата, защото няма време да се занимава с глупости и вашата налагана Укр. кампания. Съжалявам, но ще трябва да измислите по добра политическа стратегия за очерняне за да заслужавате заплатата си !

    Коментиран от #11

  • 9 Домакин

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Е те ако махнат ДВГ Ве8 цилиндъра за какво ми е пералня с кабина и на батерии???? Или с гоУемиЙО теУевизор с три реда седалки ще го ползваш за семейно кино????
  • 10 Някой

    7 3 Отговор
    И сега има "пикапи" с 3 реда седалки, наричат се 8 местни бусове.
    Кой идиот, издава патент за такова неща?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.