Отидете към основна версия

4 699 16

За да не закъса още повече, Tesla ускорява разработването на евтини автомобили

  • tesla-
  • евтини електромобили

Мъск обаче едва ли ще успее да се пребори с китайците

Tesla потвърди плановете си за създаване на доста по-достъпни електрически автомобили. В същото време стана известно, че и те нама да могат да се борят с китайските аналози, защото ще бъдат по-скъпи от предварително обявения евтин автомобил на стойност 25 000 долара.

Американският автомобилен производител обяви, че използването на по-евтини батерии ще позволи на Tesla да пусне най-достъпната електрическа кола в моделната си линия. Главният изпълнителен директор Илон Мъск рязко реши още, че Tesla трябва да удвои използването на изкуствен интелект и автономно шофиране, главно в светлината на разработването на самоуправляваща се кола под работното име Robotaxi.

Според няколко източника достъпните електрически автомобили на Tesla ще бъдат разработени на базата на Model 3 и Model Y. Отбелязва се, че новите продукти трябва да видят свят още през първата половина на 2025 година.

„Плановете за нови превозни средства, включително по-достъпни модели, се простират до първата половина на 2025-а. Тези превозни средства ще използват елементи от платформата от следващо поколение, както и части от нашите настоящи платформи и ще могат да се произвеждат на същата производствена линия като нашата текуща линия превозни средства “, се казва в изявление на компанията.

По-рано Tesla заяви, че производството на нови автомобили ще започне през втората половина на следващата година. Автомобилният производител също така добави, че стратегията за максимална унификация ще позволи да се увеличи годишното производство на електрически автомобили до 3 милиона единици. Въпросът обаче е: Ще има ли толкова клиенти?

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини