Отидете към основна версия

1 394 2

Сериозен проблем за Apple ще застраши някои функции при премиерата на новите „айфони“

  • apple-
  • iphone-
  • apple inteligence

Изглежда компанията няма да е готова навреме с Inteligence

Дългоочакваните функции на Apple за изкуствен интелект, наречени Apple Intelligence, са изправени пред неуспех. Първоначално планиран за включване в предстоящите модели iPhone и iPad, технологичният гигант потвърди забавяне на внедряването. Вместо да се появи заедно с новия хардуер през септември, Apple Intelligence ще дебютира през октомври чрез софтуерна актуализация за iOS 18.1 и iPadOS 18.1.

Въпреки че това забавяне може да разочарова нетърпеливите потребители, то осигурява на Apple допълнително време за усъвършенстване на функциите на AI и осигуряване на оптимална производителност. Компанията също така ще предложи ранен достъп на разработчиците чрез бета версии на софтуера, което ще даде възможност за задълбочено тестване и обратна връзка.

Струва си да се отбележи, че решението на Apple да забави пускането на пазара е отчасти повлияно от сложността на придвижването по Закона за цифровите пазари на Европейския съюз (DMA). Строгите разпоредби наложиха корекции в плановете за пускане на компанията, като функции като Phone Mirroring, SharePlay Screen и Apple Intelligence се сблъскаха с ограничения на пазара на ЕС.

Въпреки неуспеха Apple остава ангажирана с интегрирането на възможностите на AI в своята екосистема. Пускането на Apple Intelligence през октомври представлява важна стъпка в стратегията на компанията за изкуствен интелект и се очаква тя значително да подобри потребителското изживяване в продуктовата ѝ гама.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини