29 Юли, 2024 13:33 1 384 2

Сериозен проблем за Apple ще застраши някои функции при премиерата на новите „айфони“

  • apple-
  • iphone-
  • apple inteligence

Изглежда компанията няма да е готова навреме с Inteligence

Сериозен проблем за Apple ще застраши някои функции при премиерата на новите „айфони“ - 1

Дългоочакваните функции на Apple за изкуствен интелект, наречени Apple Intelligence, са изправени пред неуспех. Първоначално планиран за включване в предстоящите модели iPhone и iPad, технологичният гигант потвърди забавяне на внедряването. Вместо да се появи заедно с новия хардуер през септември, Apple Intelligence ще дебютира през октомври чрез софтуерна актуализация за iOS 18.1 и iPadOS 18.1.

Въпреки че това забавяне може да разочарова нетърпеливите потребители, то осигурява на Apple допълнително време за усъвършенстване на функциите на AI и осигуряване на оптимална производителност. Компанията също така ще предложи ранен достъп на разработчиците чрез бета версии на софтуера, което ще даде възможност за задълбочено тестване и обратна връзка.

Струва си да се отбележи, че решението на Apple да забави пускането на пазара е отчасти повлияно от сложността на придвижването по Закона за цифровите пазари на Европейския съюз (DMA). Строгите разпоредби наложиха корекции в плановете за пускане на компанията, като функции като Phone Mirroring, SharePlay Screen и Apple Intelligence се сблъскаха с ограничения на пазара на ЕС.

Въпреки неуспеха Apple остава ангажирана с интегрирането на възможностите на AI в своята екосистема. Пускането на Apple Intelligence през октомври представлява важна стъпка в стратегията на компанията за изкуствен интелект и се очаква тя значително да подобри потребителското изживяване в продуктовата ѝ гама.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Талибан

    2 1 Отговор
    Китаеца па ва надмина.Давай още санкции
  • 2 Нещо им куца

    0 0 Отговор
    и самата операционна система- пуснаха иОС18, бета 4, която лагва, а мобилния нет позабива поне при А1 на безжична няма проблеми. телефона е 13 про макс 512гб