Отидете към основна версия

2 080 26

От 10 до 80% за 10 минути: Zeekr 007 дебютира с изключително бързо зареждане

  • zeeker-
  • 007-
  • зареждане

Макар да не е колата на агент 007, изглежда автомобилът има някои скрити оръжия

Китайският производител на електромобили Zeekr е напът да предефинира времето за зареждане с предстоящия си модел 007. Оборудван с новаторска литиево-желязо-фосфатна батерия, 007 може да се похвали с впечатляваща скорост на зареждане, като може да премине от 10% до 80% заряд за малко повече от 10 минути.

Тази технология може да доведе до революция в зареждането на електромобили. Със заявен пробег от 688 километра според китайския стандарт (CLTC) с едно зареждане, електрическият седан дава приоритет както на производителността, така и на ефективността. Интериорът включва луксозни удобства като кожени седалки с функции за отопление, вентилация и масаж.

Задвижването на Zeekr 007 е по избор между задвижване на задните колела и задвижване на всички колела, като второто осигурява мощност от 637 конски сили. По-слабата версия се предлага с 416 конски сили.

Постижението на Zeekr в областта на технологиите за батерии бележи значителна крачка напред за индустрията на електромобилите. Ако тези скорости на зареждане могат да бъдат възпроизведени и разпространени на пазара, това може да облекчи едно от основните опасения на потенциалните купувачи на електромобили.

 

 

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини