Отидете към основна версия

2 275 11

За първи път Pro моделите на iPhone ще се правят в Индия

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • iphone 16 pro

Очаква се това да започне през следващите седмици

Apple ще произвежда предстоящите си модели iPhone 16 Pro и Pro Max в Индия. Това е първият случай за компанията, тъй като iPhone от серията Pro традиционно се произвежда изключително в Китай.

Новината идва от доклад на Bloomberg, в който се посочва, че Foxconn India ще започне производство в своите съоръжения в рамките на няколко седмици след официалната премиера. Тази промяна подчертава нарастващия фокус на Apple върху диверсификацията на производствената база извън Китай.

Индия постепенно набира популярност в производствената стратегия на Apple. Сглобяването на iPhone се извършва в страната през последните седем години, а в доклад от началото на тази година приносът на Индия към общото производство на iPhone е 14%. Прогнозите са, че до следващата година това число ще нарасне до 25%, което допълнително ще затвърди ролята на Индия във веригата за доставки на Apple.

Потенциалното ексклузивно производство на серията iPhone 17 в Индия допълнително подчертава ангажимента на Apple към индийския пазар. Този стратегически ход може да бъде продиктуван от няколко фактора, включително нарастващия пазар на смартфони в Индия, потенциалните ползи от разходите и фокуса на страната върху стимулирането на местното производство.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини