20 Август, 2024 14:10 2 274 11

За първи път Pro моделите на iPhone ще се правят в Индия

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 16-
  • iphone 16 pro

Очаква се това да започне през следващите седмици

За първи път Pro моделите на iPhone ще се правят в Индия - 1

Apple ще произвежда предстоящите си модели iPhone 16 Pro и Pro Max в Индия. Това е първият случай за компанията, тъй като iPhone от серията Pro традиционно се произвежда изключително в Китай.

Новината идва от доклад на Bloomberg, в който се посочва, че Foxconn India ще започне производство в своите съоръжения в рамките на няколко седмици след официалната премиера. Тази промяна подчертава нарастващия фокус на Apple върху диверсификацията на производствената база извън Китай.

Индия постепенно набира популярност в производствената стратегия на Apple. Сглобяването на iPhone се извършва в страната през последните седем години, а в доклад от началото на тази година приносът на Индия към общото производство на iPhone е 14%. Прогнозите са, че до следващата година това число ще нарасне до 25%, което допълнително ще затвърди ролята на Индия във веригата за доставки на Apple.

Потенциалното ексклузивно производство на серията iPhone 17 в Индия допълнително подчертава ангажимента на Apple към индийския пазар. Този стратегически ход може да бъде продиктуван от няколко фактора, включително нарастващия пазар на смартфони в Индия, потенциалните ползи от разходите и фокуса на страната върху стимулирането на местното производство.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тамбукту

    4 0 Отговор
    Елате при нас, тук е още по-евтино. Ай фони с биберони и тирбушони....
  • 2 Телефонист

    7 2 Отговор
    Ха ха ха почитателите на "американската" марка телефони вече ще са щастливи собственици не на "китайски ментета" а на индийски такива - можеше съвсем спокойно да открият фабриката в столипиново при нашите индийци. Сега "качеството" на Айфоните ще достигне нови висоти затова пък цената ще е подобаваща като за бал.амурниците готови да я платят защото са си купили "американски" телефон.

    Коментиран от #3, #11

  • 3 Отде да знаем

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Телефонист":

    Тези берачи на железу, може и да научат тока да върви по пластмаса
  • 4 гост

    3 0 Отговор
    готови са да идат и на луната, за да спестят 5 долара на телефон, но в същото време ще таксуват 50 долара отгоре защото имат нов кафяв цвят на ултра мега гига про макс модела........ а качеството дали ще добро все тая, нали догодина пускат следващия, все ще издържи до тогава.......

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    не те кара да купуваш. Апъл е 3 трилиона компания защото продуктите им са топ качество и се търсят в цял свят. Ако видиш статистиката, 80% от младите американци са с Апъл а не с Андроид. Андроид е за бедните страни, в тях печалба почти няма въпреки че се продават в големи количества.

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Тод

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣!
  • 7 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    Е кат са топ качество, що ги правят у Китай, а сега и в Индия. Айде нема нужда. Между другото, откакто изнесоха производството в Индия - брака е потресаващ.

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Роботяга

    0 1 Отговор
    Няма да се правят в India, а в iNdia. Така че производството няма да има нищо общо с това на някой калпав Андроид, сглобен в India. Айфоните са далеч по-добри от Андроидите: забиват по-добре, прегряват елегантно.
  • 9 брак мрак

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    Тъй ще е...започват да напускат Китай...да им доде акъла у главЪта.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.