Отидете към основна версия

1 138 6

Очаква се Huawei да продаде 1 милион сгъваеми смартфона с цена от 5 хиляди лева

  • huawei-
  • mate-
  • mate x

Първоначално компанията очакваше двойно по-малко

Дългоочакваният Mate XT Ultimate на Huawei, първият в света смартфон с три сгъваеми панела, отбеляза рязък ръст в търсенето. Първоначалните оценки сочеха, че Huawei ще достави около 500 000 бройки от устройството през тази година. Въз основа на неотдавнашни проучвания на анализатора Минг-Чи Куо обаче прогнозата беше коригирана до 1 милион броя.

Въпреки високата си цена от 2 535 EUR Mate XT Ultimate предизвика значителен интерес сред потребителите. Все още обаче не е ясно дали това първоначално търсене ще се запази през цялата година, тъй като предишните флагмани на Huawei отбелязаха спад в продажбите след първоначалното си пускане на пазара.

Освен това високите разходи за ремонт на Mate XT Ultimate могат да възпрат някои потенциални купувачи. От съществено значение е потребителите да обмислят внимателно дългосрочните разходи, свързани с притежаването на такова премиум устройство.

Huawei Mate XT Ultimate ще бъде на разположение за закупуване в Китай на 20 септември. Данните за продажбите ще дадат ценна информация за това как пазарът приема този иновативен трислоен смартфон.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.

Свързани новини