Отидете към основна версия

1 185 10

Ioniq 5 без шофьори започват да се движат по пътищата

  • waymo-
  • hyundai-
  • такси-
  • ioniq-
  • ioniq 5

Waymo и Hyundai ще си партнират за новите автономни таксита

Waymo сключи стратегическо партньорство с Hyundai за разширяване на своя автопарк от самоуправляващи се автомобили. Сътрудничеството ще включва интегриране на шестото поколение система за автономно шофиране на Waymo, известна като Waymo Driver, в Hyundai Ioniq 5.

Ioniq 5, който сега се произвежда в САЩ, ще бъде добавен към автопарка на Waymo One, след като премине пътни тестове в края на 2025 г. Партньорството има за цел да произведе значителен брой от тези автономни електромобили в продължение на няколко години, което превръща Ioniq 5 в ключов компонент от разширяването на автопарка на Waymo.

Това сътрудничество предоставя на Waymo ценна алтернатива на предишното партньорство с Jaguar. Партньорството между Waymo и Hyundai бележи значителна стъпка напред в развитието на технологията за автономно шофиране. Като съчетават усъвършенствания изкуствен интелект на Waymo с производствения опит на Hyundai, компаниите имат за цел да ускорят внедряването на самоуправляващи се автомобили и да подобрят безопасността по пътищата.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.

Свързани новини