Отидете към основна версия

673 0

Samsung може да използва изцяло нов процесор за S25

  • samsung-
  • exynos-
  • s25-
  • s25 ultra-
  • чип-
  • процесор

Очаква се MediaTek също да влезе в играта

Samsung се сблъсква с предизвикателствата на своите собствени чипове Exynos, което води до потенциални промени в стратегията ѝ за предстоящата серия Galaxy S25. Поради ниското производство на Exynos 2500 Samsung обмисля да използва чипове MediaTek за някои модели.

Въпреки че използването на чипове MediaTek в смартфони от висок клас не е новост за Samsung, в миналото компанията ги е използвала предимно в бюджетни модели. Последните слухове обаче сочат, че базовите модели Galaxy S25 и Plus може да разполагат с чипове MediaTek Dimensity. Това може да е стратегически ход за управление на разходите и осигуряване на надеждни доставки на чипове.

Изборът на чипове MediaTek за серията Galaxy S25 подчертава нарастващата конкурентоспособност на пазара на смартфони и нарастващите възможности на алтернативните производители на чипове. През последните години MediaTek бележи значителен напредък, а чипът Dimensity 9400 се очаква да предложи впечатляваща производителност и характеристики.

Макар че окончателното решение за това кои чипове ще бъдат използвани в серията Galaxy S25 предстои да бъде взето, ясно е, че Samsung проучва различни варианти, за да гарантира успеха на своите флагмански устройства. Готовността на компанията да обмисли чипове на MediaTek демонстрира нейната гъвкавост и адаптивност в условията на променящия се пазар.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини