Отидете към основна версия

844 12

Mercedes отвори фабрика за рециклиране на батерии

  • mercedes-
  • завод-
  • батерия-
  • рециклиране

Заводът се намира в Южна Германия

Mercedes-Benz откри първия си завод в Европа за рециклиране на батерии в Купенхайм, Германия. Заводът използва иновативен процес, който позволява да се рециклират над 96%, като се възстановяват ценни материали като литий, никел и кобалт. Тези материали ще се използват в бъдещите електрически автомобили на Mercedes-Benz.

Заводът използва механично-хидрометалургичен процес, който може да рециклира цялата батерия, включително активният материал, съставляващ електродите на батерийните клетки. Процесът е по-малко енергоемък от традиционната пирометалургия и заводът работи по начин, който не отделя въглеродни емисии.

Годишният капацитет на завода е 2 500 тона, което е достатъчно за производството на акумулаторни модули за повече от 50 000 електрически модела на Mercedes-Benz. Mercedes-Benz планира да увеличи обема на производството и да разшири капацитета за рециклиране в бъдеще.

Заводът за рециклиране на батерии е съвместно предприятие на Mercedes-Benz и Primobius, компания, специализирана в технологиите за рециклиране на батерии. Заводът е получил финансиране от германското правителство за подпомагане на неговото развитие и експлоатация.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Свързани новини