Отидете към основна версия

15 647 35

Политическото хоро около Референдума (ВИДЕО)

  • референдум-
  • тошко йорданов

Хората искат мажоритарна избирателна система и единствената възможност на следващия парламент е да я приеме. Народното събрание да се саморазпусне, а хората да си изберат нов парламент. Това заяви във видео интервю за Факти.бг Тошко Йорданов, инициатор на Референдума и един от сценаристите в „Шоуто на Слави“.

Не виждам в коя от партиите има личност, БСП правят някакви опити за вкарване на имена в партийните си листи, но БСП – сама знаеш, че те са сложени там да вмъкнат няколко послушника зад гърба им, евентуално, ако хората гласуват. Това не е мажоритарен вот, а подмяна на вота. В ДПС отиде Слави Бинев, което дори не знам как да го коментирам, то граничи със сюрреализъм и не знам с какво. Евгени Михаилов в ДОСТ. Светльо Витков, който преди години твърдо заяви, че няма да прави коалиции с Реформаторския блок. Не мисля, че тези хора, явявайки се на мажоритарен избор ще спечелят. Това са хора, които искат просто да влязат в голямата хава. Не знам какви са им мотивите, освен някакви лични, но поне за мен не са морални или идеологически. Огромен процент от тези, които искат да бъдат депутати знаят, че ако се явят на мажоритарен избор няма да ги изберат, знаят, че не ги харесват, знаят, че са некадърдни

По въпроса за политическото номадство Йорданов пък каза: Човек, ако има идеология не подскача като пеперудка от цвят на цвят. Грозно е за гледане, но от една страна се радвам, че става така, защото народът вижда нуждата от мажоритарен вот.

Голяма простотия са твърденията, че ГЕРБ ни подкрепя, а ние сме нейна патерица, каза Йорданов.

Инициативния комитет е обжалвал решението на ВАС. Добавиха само 500-те бюлетини от 44 секции, които бяха преброени. Решението признава, че ЦИК са нарушили закона, а не ние, но ние смятаме, че трябва да бъдат преброени всички 11 000 и не знам си колко избирателни секции. След като в 44 има 500 не преброени бюлетини, които според ЦИК не съществуваха реално до оня ден представи си колко има в останалите 11 000. Всичко трябва да се доведе до край. Мръсни номерца, заложени като това с бюлетините.

Ако парламентът не разгледа волята на избирателя, заявена на Референдума, предполагам, че две седмици след избирането на 44-то НС, аз, г-н Трифонов и всички, които искат ще отидем да си търсим гражданските права.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини