Отидете към основна версия

7 338 180

Костадин Костадинов пред ФАКТИ: В момента ни управлява поредният американски модел

  • костадин костадинов-
  • възраждане

Избори може да има в края на септември, след което да има актуализация на бюджета, обяви лидерът на „Възраждане“

В момента ни управлява поредният американски проект. Ако се подаде оставка сега, избори може да има в края на септември, след което да има актуализация на бюджета. Това обяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Ние искахме да се намали ДДС на малката потребителска кошница – ток, вода, лекарства… Това щеше да е буфер за инфлацията. Не се прие това предложение, не ни чуха. Веднага след това започнаха да говорят за намаляване на ДДС за хляба“, обяви Костадинов.

Според него единственият, който заплашва общественият интерес в момента, е премиерът Кирил Петков и трябва да даде оставка.

„Щях да се забавя за гостуването при вас, защото ме спират хора по улицата. И все ме питат: „Кога ще ги махнем тия…“ Вижте, в момента ни управлява поредният американски модел“, добави лидерът на „Възраждане“.
Костадин Костадинов коментира и участието ни в НАТО, като обяви, че от включването ни в Алианса сме загубили отбранителни способности.

„Три пъти е намаляла отбранителната ни способност, след като станахме член на НАТО. Какво се случи с нашата армия, след ката влязохме – нарязахме оръжието си. От НАТО получихме само разоръжаване. Колко чужди военни има сега в България… САЩ, Испания, Нидерландия и Гърция имат военни у нас. Без да сме загубили война, имаме по-малко отбранителни способности в НАТО“, добави Костадинов.

Лидерът на „Възраждане“ смята, че по темата за Македония има пълен консенсус и в обществото, и сред политическите партии.

„Очакваме да видим какво ще направи Кирил Петков. Имаме информация, че нещата са решени, но не са обявени. И парламентът се е произнесъл, и има решение на КСНС. Сега Франция щяла да гарантира изпълнението на договора, след като България каже „да“ за членството на Северна Македония в ЕС. Защо Франция не гарантира това преди започването на преговорите“, попита Костадинов.

Целия разговор с Костадин Костадинов можете да видите във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 71 гласа.

Свързани новини