Отидете към основна версия

3 537 21

Орхан Исмаилов пред ФАКТИ: Много невежи хора с неадекватно поведение виждаме в парламента ВИДЕО

  • орхан-
  • исмаилов-
  • парламент-
  • политици-
  • партии

Ни съединение виждам, ни сила, а виждам разединение и пълна разруха, обяви той

Снимка: Факти.бг

В „Продължаваме промяната“, като нова партия, виждаме неопитност, младост. Не са готови да управляват. Да се поучат малко, да придобият опит. Не може да си опозиция и да искаш да имаш шеф на парламента. Повече трябва да се чете. Много невежи хора с неадекватно поведение виждаме в парламента. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ политикът Орхан Исмаилов.

Според него не са се изчерпали възможностите за кабинет.

„Въпросът е не е толкова кой ще е председател на НС, защото той представлява институцията. Въпросът е да има парламент. Как ще се групират силите на партиите, за да излъчат кабинет. Както виждаме, статуквото си държи на думата. Когато имаш кризи обаче, трябва да дадеш формула за изход от тях. Вече няма червени линии, има червени стени. Привличането на Плевнелиев и Паси в някакви разговори показва, че лидерите на политическите партии не могат да седнат очи в очи“, обясни той.

Според Орхан Исмаилов политиците трябва да определят 5 цели, примерно, около които да се изгради единомислие, за да върви държавата напред.
„Говорим за бюджета, за законите за Плана за възстановяване, за образование, за здравеопазване и т.н. Ясно е, че в парламента не са събрали да се обичат. А в същото време виждаме как си играят на „… дай си ми куклите, на ти си парцалите“. Виждаме, че политиците не могат да управляват себе си, камо ли други процеси. Ако народът обсади НС, ще видите как ще се разберат“, добави Исмаилов.

Исмаилов също така смята, че проблемът е друг. А именно, че политическата класа не осъзнава ситуацията, в която се намираме. „Никой не прави компромиси. Да казваш, че не изнасяш оръжие, но да го правиш и да е ясно на всички, е шизофрения. Всички ще хванат на някъде, ако се обяви мобилизация у нас. На сградата на парламента пише: „Съединението прави силата“. Ни съединение виждам, ни сила, а виждам разединение и пълна разруха“, каза още той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.

Свързани новини