Отидете към основна версия

14 299 52

Радослав Бимбалов пред ФАКТИ: Защо Габровски прие да е в ролята на мъпет? Може да е нямал право на отказ… (ВИДЕО)

  • радослав-
  • бимбалов-
  • герб-
  • дпс-
  • радев-
  • габровски-
  • кабинет-
  • сделка

Ако се стигне до правителството, ще е сделка между ГЕРБ, ДПС, БСП и Радев, смята анализаторът

Снимка: Факти.бг

Странна ми е тази жертва, която прави проф. Габровски. Предполагам, че той не е имал право на отказ. Бойко Борисов така показва, че държи важни хора. Защо Габровски е приел ролята на мъпет? Той е зависим от Борисов. Но как и защо... Не мога да кажа. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ Радослав Бимбалов, собственик на рекламна агенция, и политически анализатор.

Според него арестуването на Бойко Борисов от кабинета „Петков“ е било грешка. „Да, това бе грешка, но зад това има нещо друго. Явно Кирил Петков се е предоверил на службите. Но да видим на кои служби. Само седмица преди 24 февруари службите казаха, че война не предстои. Какво се случи. Нали говорим за същите служби. Аз лично се съмнявам, че те са български. Но някак ми идва измислено и целенасочено да се случи този арест. Според мен бяха употребени тогавашните управляващи, бяха подведени. И факт е, че отсъствието на опит бе сред големи им проблеми. Кабинетът „Петков“ се провали заради заложените бомби, спящите клетки на ГЕРБ и ДПС се активираха. Вижте, Борисов продължава да управлява държавата. Това, че 3-5-7 месеца някой е бил премиер, нищо не е. Още от третия месец и Румен Радев започна офанзивата по „Продължаваме промяната“, добави той.

Радослав Бимбалов е на мнение, че прекалено много хора от ПП и ДБ уважиха президента при избора му за втория мандат и застанаха зад него. „Много политически фигури застанаха зад него, а това ще им тежи. Между Радев и „Продължаваме промяната“ не мисля, че има разрив заради липсата на координация. Просто ПП решиха да действат без да се съобразяват с него. Визирам освобождаването на Николай Павлов от „Булгаргаз“, добави той.

Според Бимбалов, ако се стигне до правителството, то ще е сделка между ГЕРБ, ДПС, БСП и Радев.
„Чухме днес една заявка, че НДСВ се връща. Проф. Герджиков го обяви. Ще видим какво ще предложат. А иначе грозната договорка в момента е всеки да получи нещо от евентуален кабинет. За ГЕРБ е важно да няма преследване срещу тях, за Радев е важно да си изпълни обещанията към руските олигарси, но това е моя теза. Всичко, което се прави от служебния му кабинет, се прави в полза на „Газпром“ и „Лукойл“. А това, за мен, е в интерес на руските олигарси. За ДПС е важно да си запази кметовете. Всеки си има някакъв интерес“, каза още Бимбалов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 76 гласа.

Свързани новини