Отидете към основна версия

3 509 34

Мая Манолова пред ФАКТИ: Нинова се върна в отбора на статуквото, стискайки си ръцете с ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

  • мая-
  • манолова-
  • нинова-
  • бсп-
  • герб-
  • дпс

С връщането на хартиената бюлетина върнахме лентата на историята в онези времена, когато мутрите и кримиконтингента купуваха гласове и фалшифицираха изборите, казва тя

Снимка: Факти.бг

Този парламент не направи нищо за хората. Парламентът бе зловреден. Върнаха демокрацията в изходна точка. Нинова се върна в отбора на статуквото, стискайки си ръцете с ГЕРБ и ДПС. Нищо не е това увеличение до 780 лв. на минимална работна заплата. 10% увеличение на фона на над 17% процента официална инфлация и 50% поскъпване на основните продукти… Увеличението е троха. Това е подигравка с работещите хора. Предложението минималната работна заплата да бъде половината от средната работна заплата ще се случи след една година. Истински работещият текст трябваше да звучи така - минималната работна заплата е не по-малка от средната такава. Казвам това, защото и в момента във Видинско средната работна заплата доближава минималната. И ако се следва тази хипотеза за половината, минималната заплата може да падне под тези пари. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Мая Манолова, лидер на „Изправи се България“.

„Не бих разграничила това партньорство между Борисов и Гешев и нежеланието реформата в съдебната система да се случи. Виждаме какво се случва в Правна комисия. Българските граждани си дават сметка, че този механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор е драскотина върху безконтролната власт на тази фигура. Трябва да има някаква процедура, при която главният прокурор, ако извърши престъпление, да бъде разследван, но това не се случи. А какво се случи с Изборния кодекс. Те го приеха ударно за две седмици. И с тези промени, с връщането на хартиената бюлетина, върнахме лентата на историята в онези времена, когато мутрите и кримиконтингента купуваха гласове, организираха индиански нишки и фалшифицираха изборите. Това е огромното поражение върху демокрацията, което нанесоха ГЕРБ, ДПС и БСП“, добави тя.

Попитана за бъдещето на „Български възход“, тя каза, че сме станали свидетели на изключително гъвкава позиция, която надали е допаднала на хората.

„По делата им ще ги познаете. Видяхме генезиса на „Български възход“ в лицето на Стефан Янев и гъвкавата му позиция, която не е типична за генерал. Имам предвид това, че е готов да работи с всички. Това не е добър атестат за военен човек, който имаше принципи, който спазваше някаква последователност. И точно по този начин успя да събере гласове, за да влезе в парламента, но след това видяхме промяна в неговото поведение. Естествено, че хората, които го подкрепиха, правеха релация между него и президента, но заради обърната му позиция за войната в Украйна ще търпи щети. Позицията му за Украйна бе близко до позицията на огромното мнозинство български граждани, а първото нещо, което направи, след като влезе в парламента, беше да гласува обратно на всичко, което беше говорил. Какво е това… Аз не му предричам добър резултат на изборите“, добави тя.

Мая Манолова коментира и участието на лявото обединение на предстоящите избори.

„Ще участваме с общи листи, в които ще са включени остриета на левицата. Хора с ясни позиции, а не просто приближени до някой от партийните лидери. В основата на това обединение стоят социалисти, част от тях и членове Националния съвет на БСП. Със сигурност в това ляво обединение са поканени всички социалисти, защото истинско ляво обединение е възможно. Говорим за онези стотици хиляди хора, които милеят за лявата идея, искат автентична левица. Хора, които не искат партия, която слугува на лидера си“, добави тя.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.

Свързани новини