Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 15:00 3 485 34

Мая Манолова пред ФАКТИ: Нинова се върна в отбора на статуквото, стискайки си ръцете с ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО)

  • мая-
  • манолова-
  • нинова-
  • бсп-
  • герб-
  • дпс

С връщането на хартиената бюлетина върнахме лентата на историята в онези времена, когато мутрите и кримиконтингента купуваха гласове и фалшифицираха изборите, казва тя

Мая Манолова пред ФАКТИ: Нинова се върна в отбора на статуквото, стискайки си ръцете с ГЕРБ и ДПС (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Този парламент не направи нищо за хората. Парламентът бе зловреден. Върнаха демокрацията в изходна точка. Нинова се върна в отбора на статуквото, стискайки си ръцете с ГЕРБ и ДПС. Нищо не е това увеличение до 780 лв. на минимална работна заплата. 10% увеличение на фона на над 17% процента официална инфлация и 50% поскъпване на основните продукти… Увеличението е троха. Това е подигравка с работещите хора. Предложението минималната работна заплата да бъде половината от средната работна заплата ще се случи след една година. Истински работещият текст трябваше да звучи така - минималната работна заплата е не по-малка от средната такава. Казвам това, защото и в момента във Видинско средната работна заплата доближава минималната. И ако се следва тази хипотеза за половината, минималната заплата може да падне под тези пари. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Мая Манолова, лидер на „Изправи се България“.

„Не бих разграничила това партньорство между Борисов и Гешев и нежеланието реформата в съдебната система да се случи. Виждаме какво се случва в Правна комисия. Българските граждани си дават сметка, че този механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор е драскотина върху безконтролната власт на тази фигура. Трябва да има някаква процедура, при която главният прокурор, ако извърши престъпление, да бъде разследван, но това не се случи. А какво се случи с Изборния кодекс. Те го приеха ударно за две седмици. И с тези промени, с връщането на хартиената бюлетина, върнахме лентата на историята в онези времена, когато мутрите и кримиконтингента купуваха гласове, организираха индиански нишки и фалшифицираха изборите. Това е огромното поражение върху демокрацията, което нанесоха ГЕРБ, ДПС и БСП“, добави тя.

Попитана за бъдещето на „Български възход“, тя каза, че сме станали свидетели на изключително гъвкава позиция, която надали е допаднала на хората.

„По делата им ще ги познаете. Видяхме генезиса на „Български възход“ в лицето на Стефан Янев и гъвкавата му позиция, която не е типична за генерал. Имам предвид това, че е готов да работи с всички. Това не е добър атестат за военен човек, който имаше принципи, който спазваше някаква последователност. И точно по този начин успя да събере гласове, за да влезе в парламента, но след това видяхме промяна в неговото поведение. Естествено, че хората, които го подкрепиха, правеха релация между него и президента, но заради обърната му позиция за войната в Украйна ще търпи щети. Позицията му за Украйна бе близко до позицията на огромното мнозинство български граждани, а първото нещо, което направи, след като влезе в парламента, беше да гласува обратно на всичко, което беше говорил. Какво е това… Аз не му предричам добър резултат на изборите“, добави тя.

Мая Манолова коментира и участието на лявото обединение на предстоящите избори.

„Ще участваме с общи листи, в които ще са включени остриета на левицата. Хора с ясни позиции, а не просто приближени до някой от партийните лидери. В основата на това обединение стоят социалисти, част от тях и членове Националния съвет на БСП. Със сигурност в това ляво обединение са поканени всички социалисти, защото истинско ляво обединение е възможно. Говорим за онези стотици хиляди хора, които милеят за лявата идея, искат автентична левица. Хора, които не искат партия, която слугува на лидера си“, добави тя.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ззз

    9 2 Отговор
    За не знаем! А вие?
  • 2 Мол

    37 4 Отговор
    МаяМа за съжеление е права, но проблемът е, че и тя е от същия отбор. Просто не е на масата.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 0 Отговор
    ПОЛИТИКА АЛЧНОСТ ИНТЕРЕСИ
  • 4 Коко

    31 23 Отговор
    Статукво ли е какво е незнам но ще подкрепяме Нинова защото какво има от другата страна абсолютни продажници директно назначени от господарите изпълняващи зададена програма целяща унищожение на нацията.ПП и ДБ са най вредното което можем да получим на изборите.Така че майче помисли и тогава говори.

    Коментиран от #5, #28, #34

  • 5 Пеяме

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    Коко ти си коковци, щом говориш в мн.число!
  • 6 Крушовица си гледа себе си

    17 8 Отговор
    Социалистите кучета ги яли.
  • 7 Цеко

    26 3 Отговор
    Тази се обажда винаги преди избори и после мълчи.Заради плиткият и с недостатъчен капацитет процесор в предишните събрания сума време се загуби в безмислени комисии(за които се плаща допълнително) и затова няма бюджет съдебна реформа и друго каквото трябва.Само да се гледа по телевизията.
  • 8 мисис кюстендилска слива

    18 4 Отговор
    а аз пак ще гледам властта и софрата от жълтите паверта тоя път може и в комплект с лгДБПП+
  • 9 Не става така

    17 4 Отговор
    Няма политик, който да каже очевидната истина, че българската политическа система остро се нуждае от значителна промяна! Доказано от 33 години, тя не работи за обществения интерес, а само за личния интерес на отбран кръг от политически демагози! Промяната ще е трудна защото политическите ръководства на партиите трябва да бъдат изтикани извън властта! Гражданското общество трябва реално да поеме управлението на страната! Така ще се гарантира най-широка и пълна представителност във влаастта! Във времето на информационните технологии това не е проблем! Проблемът се корени в нежеланието на сегашните властници да променят каквото и да е, въпреки пределната яснота, че това, което създадоха не работи! За това и гласуващите ще са все-по малко, което, разбира се, ги устойва напълно! Като първа крачка към търсената промяна трябва да се въведе задължителен краен мандат във всяка държавна власт - до максимум два последователни мандати! Това ще осигури динамика във властите и отстраняване на ненужните политици! На по- късен етап, вече с други депутати, може да се свика ВНС за изработване на нова Конституция! Сегашните няма да променят нищо да като това не им се наложи отвън! Но, народът спи и чака неясно какво!
  • 10 Комунист

    19 15 Отговор
    От ,какъв зор Галева ще ме лишава от правото ми на избор, КАК да гласувам. Лично аз нямам доверие на мадуровките и за това предпочитам хартиената бюлетина. И, защото така се гласува в цял свят.Няма ,как Ганьо да открива пак топлата вода.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 А ти

    15 3 Отговор
    намери ли си отбор? Скоро свършва трансфения прозорец. Ти си свободен агент.
  • 13 Тома

    16 9 Отговор
    Тя нинова е била винаги заедно с герб и дпс но играеше пунтамара като опозиция че уж иска да направи нещо за народа ама тиквата не дава
  • 14 На Мая мъжа

    19 4 Отговор
    Майче, научила си една сложна дума "статукво" и само нея използваш. Смени малко репертоара. Няма да споменавам името на фирмата в която работех, но Майчето лияно се е обаждала, изтъквайки позицията си на обудсман, искайки лични облаго заради поста който заемаше!!!

    Коментиран от #24

  • 15 Трезвомислещ българин

    20 3 Отговор
    Горката! А тя се предлага навсякъде, но никой не я иска.
  • 16 Румен

    12 3 Отговор
    Да Манолова, Господ е събирач, мафиот до мафиот.

    Коментиран от #19, #21

  • 17 Народа

    13 6 Отговор
    Тази пъча не е ли участвала на избори с хартия,та сега говори.Ако тя и Христо Иванов,Атанас Атанасов заедно с идиотите от ПП са реформатори здраве му кажи.Едните са омръзнали на хората отдавна, а идиотите за много кратко време станаха отвратителни

    Коментиран от #29

  • 18 Локо Сф1956

    17 2 Отговор
    Интересно пчелата Мая от кой отбор е. Защо е напуснала бившия си отбор и какво е направила с новия си вече собствен отбор. От цвят на цвят и накрая може да получи и...мат.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Обикновен

    14 4 Отговор
    Тази жена стигна дъното. Къде е тръгнала да се мери с Нинова която не е била комунист като Мая. Освен да дрънка друго не прави за да се добере до власт. Нинова поне не се страхува да застане срещу статуквото и постига важни неща за хората, а Най-често само бръмчи.
  • 21 Румяна

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "Румен":

    мая сестра Галева не може да се нарича госпожа/господин. Това е учтиво обръщение към човек с достойнство...
  • 22 Ха ха

    19 2 Отговор
    Маями,откога си новото начало,безсрамница винаги готова за ясла
  • 23 Ванко 1

    15 2 Отговор
    Сестра Галева стига е дрънкала глупости.
  • 24 Момчил

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "На Мая мъжа":

    Кажи фирмата, моля те. Редно е обществото да знае вместо да гласува за тази лицемерка.
  • 25 Хаха

    13 1 Отговор
    Много си отвратителна...
  • 26 добра услуга

    14 1 Отговор
    Маямата ще извърши този път безплатна услуга на Нинова......В новото "ляво"обединение ще се набутат основните противници на Нинова от НС на БСП и автоматично се изключват от БСП тъй като уставът на партията сочи товаТака ,че Нинова трябва да почерпи ....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Незнаещ

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    Та,кои сте вие,не става ясно?Не че има някакво значение от вашето решение....
  • 29 Киркор

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Народа":

    Нали знаеш,че в живота винаги е имало глупави и отворени.Така че,не налагай мнението си на последните,дерзай си в средата....
  • 30 Не забравяйте, тая Мая Манолова е

    3 4 Отговор
    ....е подръжничка на Истанбулската конвенция ...помнете ги това, соросоидни тумори като ристьо Иванов , генерал гнома му, гроб- СДС краварската армия и пп и бв-усраинските бандеровци
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 1 Отговор
    Мaя, Виe cтрaдaтe oт тeжкa фoрмa нa ЛAТEНТEН EКCХИБИЦИOНИЗЪМ.
    Cъвeтвaм Ви, нaй-дoбрoнaмeрeнo, дa пoтърcитe пcихиaтър...Oщe cтe млaдa и вeрoятнocттa зa уcпeшнo излeкувaнe e гoлямa.
  • 32 хммм

    2 3 Отговор
    Нинова е долна СДС-арка!! но я харесват защото прилича на дявол.
  • 33 МАЯ

    3 0 Отговор
    Мая пчеличката беше в ляво,отлетя в дясно, съюзи се с Капон и Бабикян, сега се представя за новото мръсно ляво! Хора тази , няма срам, има много пари и тоалети и се оказва обичаща чужди мъже! Галеви бяха богати и тя беше зад тях , златоторсачка се оказва тази дама!
  • 34 Селянин

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коко":

    За какво другите партии и лидери ходят на избори като знаят че народа няма да гласува за менте хора