Отидете към основна версия

12 225 41

Петър Клисаров пред ФАКТИ: Ако Борисов излезе от политиката, има шанс или да бъде ликвидиран, или да бъде осъден (ВИДЕО)

  • петър-
  • клисаров-
  • борисов-
  • доган-
  • избори-
  • радев-
  • денков

Ако бях на мястото на академик Денков, щях да отговоря на Радев, казва лидерът на партия „Пряка демокрация“

Снимка: Факти.бг

Бойко Борисов няма как да излезе от политиката, ако няма влияние и не дърпа задкулисно конците, както прави това Доган. Ако Борисов излезе от политиката, има шанс или да бъде физически ликвидиран, или да бъде осъден. За него нещата са въпрос на живот и смърт. За него това е проблем. Друг е проблемът в това, че хората допускат той да бъде избиран. Ето защо на тези хора им е важно да управляват година, година и половина. Говорим за механизма за избирането. Ако те сега са на власт, ще участват в правенето на местните избори. После кметовете ще им помогнат през списъците и направят така, че да спечелят на националните избори. След това управляващите връщат на кметовете обществени поръчки, кметовете си крадат и т.н. На който не му харесва, емигрира. Друго нещо, което е много важно за мен, са фондовете за възстановяване. Тези пари ще бъдат източени. Изборите за евродепутати са на 9 юли догодина. Ако те са на власт, ще пратят свои хора в Европарламента. Изключително важно е за тези хора да управляват преди европейските избори. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ Петър Клисаров, лидер на партия „Пряка демокрация“.

Попитан какво мисли за заявките, че шефовете на службите ще бъдат сменени и вече са „съгласувани“ с посолства, както се чу в записа на Радостин Василев, Клисаров каза, че световна практика е шефовете на службите да са назначени от премиера или президента.

„Да вземем пример САЩ. Всеки президент сменя шефовете на службите. Те са все хора от системата, но президентът си прави екип“, добави Клисаров.

В коментар за връчването на втория мандат от президента Румен Радев на академик Николай Денков, лидерът на „Пряка демокрация“ каза, че сцената е била унизителна.

„Чудя се защо Асен Василев бе там, след като Христо Иванов не отиде, Кирил Петков не отиде. Видяхме горкия академик Денков да се гърчи и се чуди как да се държи в ситуацията, в която бе поставен. Ако аз бях на мястото на Денков, щях да отговоря на президента“, каза още Клисаров.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 59 гласа.

Свързани новини