Отидете към основна версия

3 009 85

Румен Гечев пред ФАКТИ: ПП ги наричам артистична група - режисурата е на ГЕРБ, а сценаристите са от ДПС (ВИДЕО)

  • румен-
  • гечев-
  • бсп-
  • зърно-
  • оставка-
  • министър-
  • герб-
  • дпс

Един такъв земеделски министър, ако държи на достойнството си, трябва да си даде оставката, призова социалистът

Снимка: Факти.бг

Ако погледнем тези събития от последните дни, за всички е ясно, а на колегите от ПП не им ли е светнала лампата, че ГЕРБ и ДПС ги бутат на първа линия, но без защитни жилетки. И сега гледат как ги отстрелват ПП. Но това си е тяхно решение - на ПП. Тяхна е грешка, че го позволяват. В това, което се развива на протестите за вноса на зърно от Украйна, има обективни условия да се защити българското. Изведнъж се съчетаха няколко протеста - на земеделци, на енергетици. Не е ли странно това. Виждаме остри борби между ГЕРБ и ПП, а това си е разчистване на сметки преди изборите. Целта е ГЕРБ и ДПС да излязат целите в бяло и за всичко да са виновни ПП. ПП отдавна ги наричам артистична група - режисурата е ГЕРБ, а сценаристите са от ДПС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ проф. Румен Гечев от БСП.

„Земеделският министър Вътев е бил на срещи с колегите си в Брюксел. Защото и другите министри от петте страни, които не искат внос на зърно, се обсъждали нещата. Нашият министър е видял накъде духа вятърът, ако не е разбрал - още по-лошо. Той не е ли разговарял с колегите си, че те ще бъдат твърди в позицията си. След това го чухме в парламента преди дни да казва, че е бил категорично в подкрепа на българските интереси. После каза, че никой не го е питал за това решение, което е взето в МС. Това е скандално", сподели Гечев.

"Един такъв земеделски министър, ако държи на достойнството си, трябва да си даде оставката. Той после разбра, че колегите му в МС са му направили „едно късно съединение“ и го направиха за смях. След това добави, че имало някакъв доклад в Министерски съвет с макроикономически показатели и той е бил впечатлен от него и затова си променил мнението… Какво е това. Той не е ли чел такива доклади преди да ходи на срещите си в Брюксел, където да защитава нашите интереси. Той не е ли погледнал макроикономическите показатели? Ако това не е направил, той какво прави като министър? Чете вестници ли!? Всички източноевропейски страни, ако застанат на една позиция, Европа няма как да ни прегази. Сега Европейската комисия извадиха България и Румъния от това, говоря чисто политически, а това удря по интересите ни“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 41 гласа.

Свързани новини